Annons:

Rydén efter misstaget:

Tomas Rydén var förstås besviken efter sitt misstag i den tredje perioden. Foto: Ossian Mathiasson

Rydén efter misstaget: "Redan glömt den pucken"

Förra säsongen gjorde Tomas Rydén stormatch på stormatch. Mot Kalmar HC blev han syndabock efter ett märkligt insläppt mål i slutskedet av matchen.
– Shit happens, suckar Rydén efter förlusten.

Annons:

Tomas Rydén var en av de stora faktorerna bakom Vimmerby Hockeys succésäsong ifjol. Målvakten var ytterst stabil och räddade VH gång efter annan.

Mot Kalmar i hemmapremiären släppte han in en puck från mittzon – och var förstås väldigt besviken efteråt. Målet betydde 4-3 för gästerna och kom snabbt efter VH:s upphämtning.

– Jag är väl inte den gladaste just nu, så mycket kan jag säga. Det är klart att det är tungt, men vad fan, man släpper in mål hela tiden. Det är synd att det skedde där för vi var verkligen på gång där, säger Tomas Rydén. 

Vad är det som händer där?

– Jag tror att den är högre än vad den är och ska släppa den till icing. Jag missbedömer den helt och hållet. Det är uppenbart att vi faller på mitt misstag, men shit happens. 

Hur kommer man vidare från ett sådant misstag?

– Jag har redan glömt den pucken. Jag vet vad jag gör för fel, så den är redan glömd. Jag är stark mentalt så det är inget som kommer påverka mig över huvud taget.

"Ger dem för mycket"

Tomas Rydén var också missnöjd med matchen som helhet. 

– Vi spelar inte jättebra i två perioder om jag säger så. Vi ger dem för mycket. Inställningen i sista gör att vi ger det chansen, men jag vet inte vad vi gör i andra perioden. Vi snackade om att föra spelet, vara starka och inte kladda. Vi skulle göra det enkelt men vi gör tvärtom i stället. Jag vet inte varför det ser ut som det gör, men det var allt annat än bra.

Förlust mot Halmstad, förlust mot Kalmar. Vad känner du kring säsongsinledningen?

– Den är inte godkänd, vi har högre krav. Samtidigt har vi motståndare på andra sidan som gör något bra. Vi har många nya spelare, en ny tränare och ett nytt spelsystem. Det är tidigt på säsongen, men visst hade man önskat en bättre start. Det är bara att gnugga på.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt