Annons:

Jesper Bärgård och Jakob Karlssons Vimmerby Hockey förlorade kvällens derby mot Nybro. Inte helt rättvist, tyckte tränarparet Nordström och Lindén. Foto: Ossian Mathiasson

"Jag lider verkligen med killarna i kväll"

Bortsett från en i många delar ytterst beskedlig andraperiod dominerade Vimmerby Hockey fredagskvällens hemmamatch mot Nybro. Och VH:s tränare var nöjda med mycket av det de såg – förutom resultatet.

Annons:

Vimmerby Hockey vann skotten mot topplaget Nybro Vikings med 41-20 – och det var ungefär så det såg ut spelmässigt också. Trots det blev det förlust med 3-5. Tränarna Peter Nordström och Mattias Lindén var av begripliga skäl dämpade efteråt.

– Jag lider med killarna i kväll. Vi gör en bra insats och det är så många starka prestationer, suckar Peter Nordström.

– Och titta sedan hur deras mål ser ut. Vid ett tillfälle går Oscars (VH-målvakten Walldén) ena snöre på skridskon av, han får det under skenan och står bara och slirar, ett ändrar riktning på en av våra backar, och så där höll det på.

Surt är en underdrift

VH-tränarna menar att laget just nu inte får de där lätta målen med sig.

– Samtidigt är det så som det sägs, att tur är något man förtjänar. Så förhoppningsvis har vi samlat ihop till det snart, menar Nordström.

Kvällens match mot Nybro var ändå den bästa hittills i serien för Vimmerby.
– Framför allt var den vår. Surt är en kraftig underdrift för att beskriva känslan just nu, säger Mattias Lindén.

Nollpoängarna möts på söndag

För VH är det upp på cykeln direkt som gäller. Träning i morgon lördag och så ny hemmamatch på söndag då man möter seriens andra nollpoängare, Tyringe.
– Skönt att se killarnas inställning. Där finns det verkligen ingenting att klaga på och jag är inte ett dugg orolig för det inför Tyringe-matchen, menar Mattias Lindén.

Vad tyckte ni om nyförvärvet Niklas Salos insats?
– En jätteduktig spelare. Han tänker hockey helt rätt och vet exakt hur han ska göra och röra sig på isen. Han gör det jättebra trots att han bara har två träningar med laget. Niklas blir en viktig spelare för oss i vinter, säger Peter Nordström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt