Annons:

Efter hårda kritiken: Så jobbar Vimmerby Hockey vidare

Vimmerby Hockeys sportchef bemöter den kritik som har riktats mot honom och mot klubbens sportgrupp efter lagets svaga resultat i HockeyEttan. Foto: Ossian Mathiasson

Efter hårda kritiken: Så jobbar Vimmerby Hockey vidare

Vimmerby Hockeys sportgrupp och sportchefen Morgan Persson har den senaste tiden, från olika håll, fått utstå hård kritik för säsongens lagbygge och för att inga nya spelare plockas in. I en öppenhjärtig intervju ger han här sin syn på Vimmerby Hockeys och sin egen situation, hur arbetet går vidare och vad supportrarna har att vänta.

Annons:

I takt med att framgångarna har uteblivit för Vimmerby Hockey i Hockeyettan har allt mer kritik riktats mot Vimmerby Hockey i allmänhet, och mot sportgruppen och sportchef Morgan Persson i synnerhet.

På sociala medier och i olika forum ifrågasätts såväl lagbygget som det faktum att vare sig spelare som har lämnat eller spelare som går skadade har ersatts.

Kritiken blev inte mindre efter gårdagens förlust mot tabelljumbon Tyringe – en förlust som gör att Vimmerby nu parkerar på nionde plats i tabellen och bara har mikroskopiska chanser kvar att nå Allettan.

 ”Pillar oss inte i naveln”

 – Det är ju inte direkt så att vi ligger i soffan, pillar oss i naveln och röker cigarr hela dagarna. Vi jobbar dygnet runt på alla fronter – både i Sverige och utomlands – för att hitta spelare. Det vi söker och behöver är inte bredd, utan spets – någon som kan komma in med ny energi och nytt blod. Alla ser att vi spelar bra och skapar chanser, men vi gör inte mål, säger Morgan Persson.

– Vi har varit så nära med många spelare, men det har stupat på mållinjen. Där vi är i näringskedjan har det dock sällan handlat om pengar, utan om att ett bättre lag, en bättre liga eller erbjudande från utlandet har kommit i sista stund. Marknaden är extremt begränsad och av agenterna får vi svaret att spetsspelare inte spelare i division ett så här dags på säsogen, säger Persson.

Hur ser du på kritiken ni får?

– Folk får ha sina åsikter. Jag förstår att de är frustrerade, men då kan de ju tänka sig in i vår situation. Och i gruppens situation, som är värda så mycket mer.

Det har ju även riktats kritik mot lagbygget i stort. Är du själv nöjd med det?

– Absolut. Om jag skulle säga något annat vore jag ju dum. Sedan är det klart att man alltid vill ha mer. Det är så lätt att leta fel, men det vi lider brist på i laget är avslutare. Vi brister inte i struktur eller i special teams, utan det handlar om målfabrikation i spel fem mot fem. Vi trodde exempelvis att Henke Eriksson skulle vara en av våra vassa avslutare, men han fick det inte att funka här. Men jag tycker ändå att det har hänt mycket positivt den senaste tiden, och vi kommer aldrig ge upp.

Är det ett pressande jobb att vara sportchef i Vimmerby Hockey?

– Klart att det är pressande när resultaten inte går med oss, och man ser hur mycket killarna försöker. Men jag försöker att inte läsa allt som skrivs, utan håller mig utanför det. Mest synd är det om gruppen, inte om mig.

Dina tankar om förlusten mot Tyringe i går?

– Tyringe är ett mycket bättre lag än vad tabellpositionen visar, och har verkligen fått ordning på framför allt sin defensiv den senaste tiden. Det finns helt enkelt inga lätta matcher om nu någon trodde det. I vilken annan division ett-serie som helst hade ett lag som Tyringe varit en stark Allettan-kandidat.

"Kommer hitta en väg ut" 

I åtta raka säsonger, ända sedan Vimmerby Hockey tog klivet upp i HockeyEttan, har man varit ett topplag och tagit sig till Allettan. Med sex omgångar kvar att spela har Vimmerby nio poäng att plocka in, plus att man på vägen måste passera fyra lag, för att nå dit för nionde året i rad.

– Jag förstår att våra supportrar är besvikna om vi missar Allettan, men man kanske måste släppa den bilden även om det är många poäng kvar att spela om. Vårt fokus är att ta match för match, och så många poäng vi kan fram tills serien är slut. Att gå bakvägen till playoff behöver inte alls vara en nackdel. Det viktiga nu är att inte bara se det negativa – vad blir bättre av att vi drar på oss offerkoftan och sätter oss och tycker synd om oss själva?

– Vi kommer att hitta en väg ut ur detta också. Nu går ju allt emot – både skador på nyckelspelare, målskytte som hackar, och negativa besked från nya spelare. Ska det jävlas så ska det jävlas mycket och på samma gång. Men varken jag eller någon annan i sportgruppen kommer ge sig.

 Hur ser det ut med nya spelare på väg in nu?

 – Vi väntar på flera svar. Vi har krokar ute både på backar och forwardar.

 Och statusen på de tre skadade spelarna?

– Christoffer Rasch har tränat på is i dag. Som det ser ut nu kommer han kunna spela på onsdag hemma mot Hanhals. Vad gäller Oskar Carlsson handlar det nog om nån vecka till innan han är tillbaka, och för Tomas Rydén en dryg vecka – om inget oförutsett händer. Det ser också ut som att vi löser ett lån av Västerviks back Erik Gustafsson även mot Hanhals.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt