SMAKSTART FÖR VIMMERBY HOCKEY - BORTASEGER I PREMIÄREN

Mattias Wigley svarade för ett mål, en assist och en mycket stark insats när Vimmerby Hockey vann premiörmatchen i Fortsättningsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey fick en smakstart på Hockeyettan Södra vår. Tack vare ett sent 2-1-mål av Niklas Salo vann VH borta mot Mörrum. Mattias Wigley glänste och svarade för ett mål och en målgivande passning.

Det var inte direkt så det gnistrade om Vimmerby Hockey i premiären av Hockeyettan Södra vår. Trots det lyckades man, med ett sent 2-1-mål, greja hem tre pinnar.

Du har ju sett mig skriva det ett otal gånger den här säsongen, men det såg faktiskt ut som så många gånger förr – stundtals rejält spel- och chansövertag, men emellanåt förtvivlat omständligt och ineffektivt i avsluten.

Vimmerby tog över

Den första perioden inleddes med böljande spel och chansbyte mellan lagen.

Efter sju minuter drog VH:s Anton Carlsson på sig en utvisning, och sedan VH klarat av den tog man över spelet.

I slutet av perioden drog hemmalaget Mörrum på sig två trippingsutvisningar inom loppet av en och en halv minut, men både spelet i fem mot tre och i fem mot fyra blev resultatlöst för Vimmerby.

Varsitt mål i mittperioden

Matchens första mål kom drygt åtta minuter in i den andra perioden. Mattias Wigley skickade pucken högt upp i nättaket – ett direktskott efter fint förarbete och delikat passning av Christoffer Rasch.

Men säg den glädje som varar.

Minuten senare fick VH ett kanonläge då man kom fyra mot en, Linus Ljungs skott togs dock från tekningscirkeln, pucken utanför, i rundeln och ut ur anfallszon. Detta gav ett tre mot ett-läge åt andra hållet där Marcus Paulsson frispelade Adam Ingvarsson som satte kvitteringen.
1-1 stod sig perioden ut.

Salo avgjorde

I den tredje perioden handlade det mest om disciplin bakåt från båda håll.

Med fyra minuter kvar av matchen blev VH:s Kristoff Kontos utvisad, och hemmalaget fick sitt gyllene läge. In med Paulsson-linan, men VH lyckades stå emot pressen.

I stället var det Vimmerby som hängde in 2-1 strax efter att man blivit fulltaligt. Niklas Salo tog emot en passning framför mål och direktsköt in pucken, assisterad av Mattias Wigley.

Under den sista minuten tryckte Mörrum på med sex utespelare, men VH krigade förtjänstfullt och vann matchen.

Superkedja i Mörrum

I Vimmerby gjorde det kanadensiske nyförvärvet Kristoff Kontos premiär. Han gjorde det helt okej, men samtidigt svårt att bedöma då kedjan med Kontos, Jakob Karlsson och Niklas Salo kanske hade lite för höga offensiva förväntningar på sig för att vara första matchen tillsammans - även om de stod för en stark insats.

Ännu mer framstående var Mörrums superkedja med Paulsson, Ingvarsson och Melén. De bär verkligen det laget – för utöver dem, och ett par klasspelare till, känns Mörrum ganska begränsat.

Felfri insats

Positivt i Vimmerby; försvarsspelet, som imponerade. Individuellt svarade Mattias Wigley för en helt felfri insats och Tomas Rydé i kassen imponerade i sin comeback efetr skada.

I och med kvällens resultat ligger Vimmerby fortfarande två poäng bakom Kalmar, som innehar förstaplatsen – den enda plats som ger möjlighet till playoffspel mot HockeyAllsvenskan.

Dock gick VH om Mörrum och ligger nu på andra plats.