Annons:

VH:s seriekonkurrenter har ekonomiska problem – ordförande avgår

Vimmerby Hockeys seriemotståndare Kalmar HC har bekymmer med ekonomin. Foto: Micael Rundberg

VH:s seriekonkurrenter har ekonomiska problem – ordförande avgår

Kalmar HC ser ut att gå mot ett mörkt år ekonomiskt. Vimmerby Hockeys seriemotståndare ligger flera hundra tusen kronor back, rapporterar Barometern. Även kvällens motståndare Borås har ekonomiska bekymmer.

Annons:

Prognosen till förbundet ser allt annat än bra ut för Kalmar HC.

– Ekonomiskt är det kämpigt och vi brottas med det varje dag. Det är tufft och vi har krav på att få en förnyad licens. Prognosen visar att vi gör minus på halvåret och det känns jobbigt för oss. Men samtidigt har vi sett att vi var på väg åt det hållet. Utmaningen ligger i att vända det och komma ifatt, säger föreningens ordförande Michael Stark till Barometern. 

Det handlar om flera hundra tusen kronor som KHC ligger back. Stark säger att Kalmar kommer att rädda licensen för fortsatt spel i Hockeyettan. 

Tradingbolaget Kambua har gått in med mycket pengar i Kalmar HC och föreningen ser gärna en fortsättning på det. 

– Det är en bra partner att ha. De är genuint hockeyintresserade, har verkligen ett hjärta för hockeyn och Kalmar HC. Dessutom är det en stark partner finansiellt, det ska man inte sticka under stol med. De har följt sin del av avtalet under de här tre åren och stöttat Kalmar HC jättemycket, säger Michael Stark till tidningen.

Kalmar har haft som mål att nå Hockeyallsvenskan 2022. Ett mål som klubben nu ser ut att revidera. 

Borås i bekymmer

Även kvällens motståndare, Borås HC, har det skakigt just nu. Häromdagen rapporterade Borås Tidning att klubben har ekonomiska problem och elitlicensen kan vara i fara.

Under gårdagen valde klubbens ordförande Peter Hjalmarsson och kassören Anders Hansson att lämna styrelsen. 

"Peter och Anders väljer att lämna sina uppdrag på grund av att den tunga arbetsbelastningen denna säsongen har påverkat deras ordinarie arbete i sådan utsträckning att situationen blivit ohållbar. Inte minst har situationen gått ut över deras familjer och hälsa. Vi finner det oerhört tråkigt och det är en stor förlust för BHC men familj och hälsa går alltid först", skriver klubben på sin hemsida.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt