Annons:

Skadeskjutet topplag väntar Vimmerby IBK i morgon

Sandra Elmér och hennes Vimmerby IBK tar sikte på tre nya poäng i innebandyettan. Foto: Simon Henriksson

Skadeskjutet topplag väntar Vimmerby IBK i morgon

Nästjumbon Vimmerby IBK mot tabelltvåan FBC Kalmarsund Ungdom. En tuff uppgift så klart, men det finns saker som talar för ett hemmalag fullpumpat med självförtroende.

Annons:

Förra helgen blev det seger för Vimmerby IBK borta mot Vetlanda. De tre poängen där innebar att VIBK kravlade över nedflyttningsstrecket i innebandyettan.

I morgon, lördag, gästar tabelltvåan FBC Kalmarsund idrottshallen i Vimmerby. En på förhand riktigt tuff uppgift för hemmalaget, men som möjligtvis blir något enklare då gästerna väntas komma med ett kraftigt decimerat lag.

Intern kris

FBC Kalmarsund har nämligen skakats av en intern kris de senaste dagarna. Lagets representationslag spelar i Allsvenskan, och i veckan fick division 1-laget beskedet av sin egen styrelse att de inte kommer få kvala uppåt även om de kvalificerar sig för det.

Det fick flera spelare att reagera kraftigt, och 6-7 stycken av lagets bästa och mest rutinerade pjäser meddelande att de beslutat att omedelbart lämna laget.

"Har inte en aning"

Hur gästernas laguppställning ser ut i morgon är ännu ytterst oklart.

– Jag har inte aning. Jag har inte hört något mer än det som stått i media, men det är inget vi har lagt fokus på heller, säger VIBK-tränaren Sandra Elmér.

– Vi har full fokusering på oss själva, och inte på vilka vi ställs mot. Jag är helt övertygad om att oavsett vilka spelare som står på andra sidan i morgon så kommer de vara hundra procent motiverade och taggade.

Sjukdomar 

Efter förra helgens seger mot Vetlanda kommer Elmér och laget till morgondagens match med en skön känsla i kroppen.

– Det är inte svårt att glädjas över den kämpaglöd tjejerna visade då. Vi vet att alla har det i sig, och extra kul att se vår utveckling. Alla jobbar för laget och tillsammans sätter de spelet allt bättre, säger Sandra Elmér.

Under veckan har det varit en del sjukdomar i VIBK-truppen, men jämfört med senast mot Vetlanda mönstrar man i stort sett samma lag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt