Annons:

Avgörande vecka väntar för Vimmerby Hockey

En avgörande vecka väntar för Phil Horsky och hans Vimmerby Hockey. Den inleds på onsdagen med bortamatch mot Mörrum. Foto: Ossian Mathiasson

Avgörande vecka väntar för Vimmerby Hockey

Fyra segrar på fyra matcher och 15-2 i målskillnad. Onsdagskvällens motståndare Mörrum har passat Vimmerby Hockey bra den här säsongen.

Annons:

– Vi har gjort bra matcher mot dem. Det handlar inte om att de passar oss bättre än något annat lag, och det kommer bli en helt annan match i morgon, tror Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

Hemmalaget Mörrum ligger lite i ingenmansland i den södra vårettan, och kan spela avslappnat.

Stora förändringar sker i hemmalagets trupp, men det känns som att man kommer klart starkare till match jämfört med de senaste matcherna. Lagets starkast lysande stjärna, Marcus Paulsson, som har varit utlånad till SHL-laget Växjö Lakers en tid, är tillbaka och gästspelar i två matcher innan utlångingen till Lakers sedan fortsätter säsongen ut. Ahlbin Hernod är tillbaka eter tre matchers avstängning offensive forwarden Andreas Meier plockas in från Nyköping och backlånet från Växjö J20, Simon Svensson, är med i laget.

På minuskontot finns Erik Hansson som går motsatt väg jämfört med Meijer - till Nyköping. Dessutom utnyttjar Andreas Frisk en klausul i sitt kontrakt för spel i en Hockeyallsvensk klubb.

"En avgörande vecka"

För serieledande Vimmerby börjar det brännas lite med Kalmar och Dalern som jagar bakom. Efter tio inledande segrar kommer VH nu med två raka förluster i bagaget, och på söndag möter laget sedan just toppkollegan Kalmar i hemmahallen.

– Det här är en avgörande vecka, med tre matcher. Vi var lediga i helgen, och efter en tuff januari var det viktigt att killarna fick det. Det märktes redan på måndagens träning att de hade samlat energi – det var mycket glädje och pigga ben, säger Phil Horsky.

Från Kalmar-håll har det sagts att Vimmerby Hockey nu är nervöst och ett lag i gungning.

– Det stämmer inte alls, det är nog mer något de måste säga. Varför skulle vi vara nervösa? Det är de som i princip måste vinna resten av sina matcher, så det är nog snarare Kalmar som känner sig stressat, menar Phil Horsky.

Sjukdomar stör

De senaste dagarna har sjukdomar stört lite i VH-truppen. Klart är att Max Popovic inte är med mot Mörrum, då han fortfarande dras av med sviter efter sin hjärnskakning.

– Vi har ytterligare ett par frågetecken, säger Horsky utan att vilja nämna några namn.

Till veckans tre matcher mot Mörrum, Tyringe och Kalmar har Vimmerby Hockey klart med lån av VH-fostrade HV 71-junioren Eddie Levin.

Sju omgångar återstår av Hockeyettan Södra vår. Vimmerby Hockey toppar tabellen, sju poäng före närmaste lag. Bara seriesegraren är kvalificerad för playoff vidare mot den allsvenska kvalserien.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt