Annons:

VH-kaptenen om sanslösa sviten:

Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson har en smått osannolik svit - 19 raka matcher utan att vara inne på ett enda baklängesmål.

VH-kaptenen om sanslösa sviten: "Det får man vara nöjd med"

Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson har en smått osannolik svit. Han har nu spelat 19 matcher i rad utan att vara inne på ett enda baklängesmål.
– Det får man vara nöjd med. Men nu när det uppmärksammas lär det väl smälla direkt bakom en, säger han och skrattar.

Annons:

På onsdagen blev Vimmerby Hockey klar seriesegrare i Hockeyettan Södra vår, och därmed kvalificerat för playoff till den allsvenska kvalserien.

En del i detta har lagkapten Jakob Karlsson, som har lyft ett par nivåer efter nyår.

Bedömningar är ju så klart subjektiva, men det faktum att Kapten Karlsson inte har varit inne på ett enda baklängesmål de senaste 19 matcherna skojar man inte bort.

"Lär väl smälla direkt nu"

– Generellt tycker jag att jag har varit ganska mycket i anfallszon och det är väl en del i deta hela. Sedan handlar det om att ha lite tur också, plus att vi överlag haft ett bra försvarsspel och en väldigt bra målvakt, säger Jakob Karlsson.

– Sedan har jag inte haft så extremt mycket speltid – det spelar såklart in. Men visst, så många matcher i rad har jag aldrig varit med om innan. Men nu när det uppmärksammas lär det väl smälla direkt bakom en.

Hur skulle du beskriva din egen säsong?

– Det har gått väldigt bra i powerplay, jag tror aldrig att jag lyckats så bra i pp innan och jag tycker vår enhet blir bättre och bättre. 17 poäng i numerärt överläge tror jag aldrig att jag har varit i närheten av tidigare.

– Annars har det varit en hel del upp och ned. Jag spelade bra i början, var lite down i slutet av december och början av januari, men på slutet har det gått ganska bra igen.

Och lagets säsong?

– Nu tycker jag att vi ser bra ut. Vi är stabila, svåra att komma in på och svåra att slå. Phil (tränare Horsky) är väldigt duktig på att sätta det defensiva spelet och alla har köpt det. Vi är noga med våra grunder och vet att det är det som leder till framgång. 

– Sedan har det betytt mycket att få in en sådan fullträff som Kristoff Kontos i laget – han lyfter sin omgivning och har avgjort flera matcher för oss. Drömmen är ju att få in en sådan spelare till i laget inför playoff, säger Jakob Karlsson.

Hur går dina tankar inför just kommande playoff?

 – Jag tror att vi kan bli farliga i där. Vi har gjort en stark vändning av den här säsongen och när man väl missar Allettan är det ju betydligt svårare att ta sig till playoff. 

– Det ska bli kul att se vilket lag vi får i playoff 1. Vi kanske inte blir valda först, eftersom vi nog ändå har en del respekt med oss. Vi har varit nära att ta oss till Kvalserien tidigare och någon gång är det dags.

Match mot HC Dalen på fredagskvällen. Hur motiverar ni er inför de två sista betydelselösa matcherna i serien?

– Jag tror inte att det kommer bli några problem, även om det kanske inte blir samma maxtändning som inför en avgörande match hemma mot Kalmar. Vi ska förbereda oss på bästa sätt inför det som kommer, tror Jakob Karlsson.

– Samtidigt har vi en kravbild inom oss och av ledarna. Det handlar om att skapa en bra känsla och att utveckla oss i varje byte och på varje träning.

Vad tycker du talar för Vimmerby Hockey under fortsättningen av säsongen?

– Vi har visat att vi har en hög toppkapacitet – vi har kört på och blir ständigt bättre, en stor skillnad jämfört med innan jul. Det är skönt och en trygghet att veta att kan plocka fram ytterligare en nivå när det krävs.

– Och det kommer krävas i playoff. Vi måste vara där varje match. Förra året var vi nära att åka ut tidigt mot Enköping, samtidigt som vi sedan var extremt nära att slå ut Kristianstad i playoff 3. Av det kan vi lära oss att det kommer bli stenhårda matcher oavsett motstånd i playoff, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt