Annons:

I dag avgörs det vilket lag Vimmerby Hockey kommer få möta i playoff 1 till den allsvenska kvalserien. Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg har det hela klart för sig.

Experten: Här är laget som Vimmerby Hockey kommer få möta

Vem är väl bättre att sia om dagens val i playoff 1 till den allsvenska kvalserien än Hockeyettan-experten på hockeynews se Mikael Mjörnberg? Och han har klart för sig vilket lag som Vimmerby Hockey kommer att få möta.

Annons:

Den store grejen inom Hockeyettan i dag? Valen till playoff 1, så klart.

Klockan 12.00 drar det igång, men redan här kan du läsa vilket lag som Hockeyettan-experten på hockeynews.se, Mikael Mjörnberg, tror att Vimmerby kommer ställas emot i bäst om tre matcher.

De valbara lagen 

De sju högst rankade lagen får välja motståndare bland de övriga sju lagen som har kvalificerat sig för playoff 1 till det allsvenska kvalet i ishockey.

De sju rankade lagen är följande, och väljer i nämnda ordning:

Troja/Ljungby, Östersund, Nybro, Boden, KRIF, Lindlöven och Tranås.

Lagen de har att välja mellan är Visby/Roma, Piteå, Teg, Vimmerby, Strömsbro, Nyköping och Kiruna AIF.

Respekt för Vimmerby 

Geografiskt vore det ju inte osannolikt att tänka att förstarankade Troja/Ljungby skulle välja Vimmerby. Men det tror inte Mikael Mjörnberg.

– Nej, Vimmerby är ett lag som Troja har alldeles för stor respekt för, för att välja, säger han.
Inte heller Östersund eller Nybro kommer välja Vimmerby, tror Mjörnberg.

– Nybro vill inte åka till Norrland, och då återstår bara Visby/Roma och Vimmerby. Det kan bli vilket som, men jag tror ändå att Vimmerby kommer med en ordentlig portion respekt.

Här är laget VH får möta 

Nästa lag att välja är Boden, vilka Mjörnberg tror kommer välja ett Norrlandslag. Därefter är det Kallinge/Ronnebys tur. Och här har du Vimmerbys motståndare, enligt Mikael Mjörnberg.

– KRIF har en ekonomi som inte behöver en resa till Norrland. Vimmerby är en motståndare som de garanterat är medvetna om att de kommer kunna åka ut mot, men de kommer ändå välja dem, tror han.

 Mjörnbergs kompletta tips kan du läsa här.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt