Annons:

Anton satte viktiga 3-1-målet:

Anton Carlsson gjorde det viktiga 3-1-målet i 6-2-segern mot Hudiksvall. Foto: Ossian Mathiasson

Anton satte viktiga 3-1-målet: "Släpper något från våra axlar"

60 minuter. Det skiljer VH-produkten Anton Carlsson från kvalserien.
– Så här bra chans har vi aldrig haft, säger han efter 6-2-segern mot Hudiksvall.

Annons:

Anton Carlsson har varit med om att falla på målsnöret till kvalserien två gånger. Nu är Vimmerby Hockey närmare än någonsin. 

– Det kunde inte ha startat bättre än det gjorde, med storseger på hemmaplan. Det känns riktigt bra och så här bra chans har vi aldrig haft. Kvalserien är alltid målet, så det är bara att köra på och lösa den här platsen. Det känns såklart skitroligt, säger Vimmerby Hockey-produkten Anton Carlsson.

Likt matcherna mot KRIF och Huddinge på hemmais kom Vimmerby ut hårt i den första perioden och tryckte ned sina motståndare från Hälsingland. 

– Vi kommer ut hårt som fan och gör det jäkligt bra, som i alla matcher hemma. Sedan dippar vi, som vi också har gjort tidigare, i andra perioden. Men vi får lite islossning och då är det som att något släpper från våra axlar. Vi kan spela ut och spela av matchen. 

"Bra hockeymål"

Hudiksvall hade en bra period efter sin 2-1-reducering och därför blev Anton Carlsson 3-1-mål väldigt betydelsefullt. 

– Matchen står och väger där, så det var viktigt. Vi hade pratat om att de gärna ställer upp i mittzon och att vi ville komma med bra fart. Roman (Semjonov) tar upp den bra, hittar "Matte" (Mathias Wigley) som sedan hittar mig. Jag får in den till slut. Det var ett bra hockeymål. Att vi får in en tredje där hjälper till, för det är tufft i de här tajta matcherna. Det kan lätt bli att det smäller annars. 

Känslan var att Huddinge var spetsigare än Hudiksvall?

– Så är det nog, men Hudiksvall känns bredare. De har ett jäkligt bra lag över fyra kedjor och bra struktur. Det är en helt ny match på fredag och då lär de komma ut betydligt bättre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt