Annons:

Sportchefen vill inte hamna i samma sits: ”Han ska inte vänta för länge”

Morgan Persson väntar på Phil Horskys besked för kommande säsong och jobbar med andra tränarspår. Foto: Ossian Mathiasson

Sportchefen vill inte hamna i samma sits: ”Han ska inte vänta för länge”

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson väntar på Phil Horskys besked. För att inte hamna i samma sits som i fjol jobbar VH parallellt med andra tränarnamn. 
– I går (torsdag) sa jag till honom (Phil Horsky) att inte vänta för länge, då kan det vara försent, säger Morgan Persson.

Annons:

Det är i dagsläget oklart vem som ska träna Vimmerby Hockey kommande säsong. Succétränaren Phil Horsky, som har fört VH till playoff 3 de två senaste säsongerna, öppnar för att stanna kvar men vill ändå avvakta några veckor till. 

VH:s sportchef Morgan Persson väntar på att Horsky ska komma med besked – trots att den uppsatta deadlinen har passerats. 

– Phil vet vad vi vill och var han har mig. Det är upp till han själv att bestämma om det blir ja eller nej till vårt kontraktsförslag, säger Morgan Persson.

Finns det någon deadline för när hans beslut måste komma?

– Deadlinedatumet har vi redan passerat. Han bad om två veckor till för ett tag sedan och nu vill han ha några dagar till. Jag är tydlig och säger att jag har kontakt med andra tränare. Hittar vi en tränare som vi vill gå för så kommer vi göra det och då är inte Phil aktuell längre. Jag vill inte hamna i samma sits som jag var i förra året, säger Persson. 

Tittar på andra tränarnamn

Då tänker Morgan Persson på situationen där Phil Horsky lämnade VH för allsvenska Karlskrona i början av maj samtidigt som Peter Nordström plockades in som ny tränare en dryg månad senare. 

Efter endast sex grundseriematcher sparkade VH tränaren Peter Nordström och partnerna gick skilda vägar. Då kom Phil Horsky in och svarade för en totalförvandling som tog laget till playoff 3 innan säsongen stängdes ner. 

– Phil vet om läget. Vi talades vid i går (läs i torsdags), så han vet vad som gäller och han behövde några dagar till. Visst, absolut. Men jag sa till honom att inte vänta för länge, då kan det vara försent. Så långt gångna är vi i processen med andra tränare. Vi är i slutfasen med sorteringen av listan med bruttonamn. Vi kommer vara mer konkreta på några stycken. 

Hur många tränare finns kvar på listan?

– Det är tre tränare som vi ska prata närmare med. 

Det innebär alltså att Phils besked måste komma inom en snar framtid?

– Ja, så är det. Vill Phil vara kvar så är det jättevälkommet. Han vet vad som gäller. Det är helt upp till honom själv för hur mycket tid han behöver. Jag kan inte vänta i all oändlighet och det vet han om. Det är inga konstigheter, jag kommer inte hamna i den sits som jag satte mig själv i förra året. Det var mitt fel och mitt misstag att jag väntade för länge. 

Digitala samtal väntar

Både i dag (söndag) och på måndag har Morgan Persson planerat in digitala möten med tränare från listan. 

– Det får bli Skype- och Facetime-varianten i dessa tider.  

Vad är det för tränare som du diskuterar med?

– Jag kommenterar ingenting. Jag vill inte dra igång någon ryktesspridning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt