Annons:

Karlsson om att stanna i moderklubben:

Jakob Karlsson har skrivit på nytt kontrakt med Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson om att stanna i moderklubben: "Känns som en lättnad"

Turerna har varit många och tiden har gått. I går blev det klart att Jakob Karlsson och Vimmerby Hockey kommit överens om ett nytt kontrakt för den rutinerade centern.
– Det känns som en lättnad, säger lagkaptenen.

Annons:

Jakob Karlsson är en av Vimmerby Hockeys mest meriterade spelare med flera säsonger i Allsvenskan för klubbar som IK Oskarshamn, IK Pantern och Södertälje SK. 

De senaste säsongerna har han varit bofast i moderklubben och lagkapten i flera säsonger. Ändå var det länge ovisst om han och Vimmerby skulle komma överens om ett nytt kontrakt. Under måndagen gick klubben dock ut med att Karlsson kritat på för ännu en säsong. 

– Det var skönt, det är vad jag har velat hela tiden. Sedan hade man väl hoppats att det skulle gå fortare, men nu är det bara att se framåt och köra härifrån, säger Jakob Karlsson, som förra säsongen passerade 300 poäng i Hockeyettan. 

Många supportrar har engagerat sig i frågan kring Jakob Karlsson och han upplever själv att det funnits tunga episoder efter säsongsslutet. 

– Det har bitvis varit både tungt och jobbigt, men det är skönt att vi kunde komma överens. Jag kan säkert ha gjort vissa fel och de (den sportsliga ledningen, reds.anm.) kanske rannsakar sig själva på vissa sätt. 

Har du hela tiden trott på en lösning?

– Nej, det har jag kanske inte gjort. Men jag har hoppats på en lösning. Mitten på juni är ganska sent, så då får man vara beredd på att det inte blir av. 

Har det funnits andra klubbar som hört sig för?

– Det har funnits andra klubbar, men min inställning är att jag vill spela i Vimmerby tills jag lägger av. Den inställningen står jag fast vid. Jag trivs bra här och tänker inte flytta härifrån.

"En kompromiss"

Emotionellt känner han en lättnad över att ha skrivit på för klubben i hans hjärta.

– Det var dags att komma till ett beslut och det är skönt att det vi kom överens. Det är en lättnad. 

Är det du eller klubben som har fått vika sig?

– Vem som har vikt sig eller inte är inte så intressant att diskutera i media. Det här är en kompromiss som jag hoppas att båda är nöjda med. 

Kommer du vara lagkapten?

– Ingen aning. Det tas ett nytt beslut varje år. Jag lägger ingen jättevikt vid det, jag kommer vara den jag är oavsett. 

"Det som driver mig"

Jakob Karlsson tycker att Vimmerby har tagit stora steg de senaste säsongerna.

– Det ser bra ut. Det ekonomiska resultatet är bra jämfört med många andra klubbar och det känns som att VH har ännu bättre läge att utmana. Hade vi haft en oberoende domare borta mot Kristianstad för två år sedan hade vi gått upp och hade inte corona kommit hade vi gått upp i år. Men det är hypotetiskt. Siktet nu måste vara att utmana om att gå upp. Det är det som driver mig. 

Karlsson är bara en i raden av många VH-fostrade spelare att skriva på nytt kontrakt med klubben.

– Det är jättekul. Jag anser att Vimmerby ska ha så bred lokal förankring som möjligt. Det är viktigt att måna om de som är från Vimmerby och har rotat sig här. Jag tror folk utanför känner och ser det också, det är roligare att komma och kolla om man känner spelarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt