Blekt Vimmerby Hockey föll i förlängningen mot Grums

Mattias Wigley gjorde två av Vimmerbys tre mål när laget förlorade mot Grums på fredagskvällen. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey svarade för en medioker insats mot Grums i den sista träningsmatchen på hemmais innan seriestarten. Åtminstone om man bortser från matchens första tio minuter, då VH kunde haft ledningen med åtminstone 5-0.

Fyra minuter in i matchen hade hemmalaget nämligen ledningen med 2-0, och redan då var det siffror i underkant. Då var det nog många som trodde att det skulle bli stora siffror mellan Vimmerby och Grums i träningsmatchen i Vimmerby ishall

Under större delen av den första perioden var det spel mot ett mål, och med normal effektivitet borde nog Vimmerby avgjort matchen redan då.

Vimmerby vann skotten i den första perioden med 24-7 (totalt 51-21) och inte förrän i den åttonde minuten rörde VH-keepern Tomas Rydén pucken för första gången.

Sömnig tredje period

Men matchen vände, och med bara ett par minuter kvar av den andra perioden hade Grums gjort tre raka mål, vänt på steken och ledde med 3-2. Inte alls orättvist då.

Vimmerbys kvittering kom visserligen bara sekunder därefter, men roligare än så blev det inte för hemmalaget.

Ställningen efter full tid var 3-3, och närmast segern i den sömniga tredjeperioden var Grums med ett stolpskott med två minuter kvar att spela.

Avgörande i krysset

Matchen avgjordeS sedan i over time, I spel tre mot tre, där Grums Robin Johannesson elegant hängde upp en backhand i krysset.

Så vad ska vi säga om kvällens match?

Framför allt var det Vimmerbys spel i egen zon som inte fungerade – såväl med som utan puck, och såväl i försvarsspelet som i uppspelsfasen. Det var många enkla felpass, uppspel på felvända och stillastående lagkamrater, ett allt för offensivt tänk långt ner i banan och stundtals ett alldeles för dåligt pucktempo.
Dessutom måste man bli betydligt rakare i sitt anfallspel, och hota mer framför mål. Men å andra sidan, ungefär så här såg det ut i inledningen av förra säsongen också.

Grums seger var inte alls orättvis. Lagets lyfte sig ju längre matchen gick, och var betydligt mer effektivt i anfallsspelet än vad hemmalaget var.

VH:s mål gjordes av Mattias Wigley 2 och Eric Backman.