Annons:

Drömmen om avancemang håller Rydén kvar: ”Tredje gången gillt

Tomas Rydén är redo för sin tredje raka säsong i Vimmerby Hockey-dressen och trivs i både staden och klubben. Foto: Ossian Mathiasson

Drömmen om avancemang håller Rydén kvar: ”Tredje gången gillt"

Tomas Rydén har fallit på målsnöret två säsonger i rad med Vimmerby Hockey. Nu går nyckelspelaren in på sin tredje raka säsong. 
– Att gå upp i allsvenskan med VH är en dröm som jag har haft sedan jag flyttade hit, säger Tomas Rydén. 

Annons:

Karlstadskillen Tomas Rydén har gjort två lysande säsonger i Vimmerby Hockey och valde efter många om och men att stanna och satsa vidare med Hockeyettan-klubben trots att allsvenskan fanns med i bilden. 

– Jag trivs jättebra i den här staden och har fått ett bra mottagande sedan jag kom hit för drygt tre år sedan. Det är en stad som ligger mig varmt om hjärtat, säger Tomas Rydén och fortsätter:

– Jag har haft mycket tankar på coronapandemin när jag har fattat mitt beslut. Allting är väldigt osäkert och det känns inte som att någonting är över. Det var en väldigt stor faktor i beslutet. Jag har mitt civila jobb vid sidan av hockeyn i Vimmerby och det är också en stor faktor att Phil (Horsky, tränare i VH) blev klar så tidigt. Jag vet vad jag får ut av Phil och han vet vad han får ut av mig. 

"Känns mer förberedda"

För två år sedan åkte VH ut i den tredje och avgörande matchen mot Kristianstad när det blev förlust med 5–6 och i våras var VH en match från kvalserien när coronapandemin slog till och stängde ner säsongen. 

Nu ser han fram emot sin tredje raka säsong i Vimmerby – och målsättningen är klar. 

– Vi har fallit på målsnöret två säsonger i rad och nu är det tredje gången gillt som gäller. Vi får hoppas på det bästa. Att gå upp med VH i allsvenskan är en dröm som jag har haft sedan jag flyttade hit. Det är vad jag och många andra spelare strävar efter.

Vimmerbys säsong i Hockeyettan inleds med hemmamatch mot Tyringe på söndag. Trots att det har varit stor spelaromsättning i VH är Rydén säker på att laget blir att räkna med även denna säsong. 

– Om jag jämför med de två senaste säsongerna så tycker jag att vi känns mer förberedda. Vi har en bredare backsida och lite mer spets framåt. Det känns som att vi har fått ihop det bra lagmässigt och det är härliga gubbar utanför isen. Sedan drar Phil (Horsky) och övriga ledare ett väldigt stort lass med att få ihop gruppen. Det viktiga är att vi köper allting som han säger och det tycker jag att vi har gjort hittills. Det är en förklaring till varför vi har gått så pass bra på försäsongen. 

"Inte nu vi ska vara som bäst"

Vimmerby siktar i första skedet på att gå till allettan och sätta upp nya mål därifrån.

– Det är inte nu vi ska vara som bäst. Det är efter jul och vad jag vet så har vi varit väldigt bra efter jul under de åren som jag har varit i Vimmerby. Mycket kan ändras i en trupp under en säsong och alla spelare kommer få olika roller. Jag tycker att det ser intressant ut och vi ska absolut vara med i toppen och fightas. Sedan vet vi att det kommer vara tufft i och med att det är flera lag som satsar. 

Hur är din egen form inför säsongen?

– Jag tycker att den känns bra och jag har successivt blivit bättre. Genrepssegern mot Västerviks IK på bortais var extra skön och självförtroendehöjande med tanke på deras toppspelare. Det är en insats som jag tar med till nästa match.

"Bra saker att säga om Vimmerby"

Ett av VH:s nyförvärv inför årets säsong är Jonas Nyman, offensiv kraft från den västra serien där han har producerat stadigt med poäng under de tre senaste säsongerna.

Har du haft ett finger med i värvningen?

– Jag känner Jonas sedan tidigare, vi har spelat tillsammans i Färjestad, kommer från Värmland och har koll på varandra. ”Mogge” (Morgan Persson) frågade om jag visste vem det var och Jonas ringde mig och frågade hur det var här. Jag har bara bra saker att säga om Vimmerby. 

Söndagens premiärmotståndare Tyringe är bottentippat och VH får bära ett stort favoritskap.

– En premiär är alltid en premiär. Tyringe kommer säkert hit och ger oss världens match. Det är viktigt att vi fokuserar på vad vi kan göra på isen och inte fokusera på dem. Vi ska spela vårt spel och göra allt för att vinna premiären. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt