Sen kvittering räddade poäng för Västerviks IK

Axel Jonsson Fjällby gjorde två mål och svarade för en stark insats när Västerviks IK fick med sig en poäng hem från Mora. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK slog Mora med 4-3 efter förlängning för knappt tre veckor sedan. I kväll förlorade man istället med samma siffror, efter att straffar krävts för att skilja lagen åt.

Det var en match med ohyggligt många utvisningar, utan att vara det minsta ful eller grinig. Det var även framför allt i numerärt överläge som målen föll.

Västervik tog ledningen med 1-0 genom Axel Jonsson Fjällby som visade upp sin snabbhet och styrde in Eetu Tuulolas fina passning redan efter tio minuter i en annars ganska hafsig förstaperiod.

Omgående i den andra perioden kvitterade den tidigare VIK-spelaren Lukas Wernblom till 1-1. Det blev den andra periodens enda mål, trots att lagen radade upp numerära överlägen utan att för den delen skapa några direkt sylvassa lägen. Västervik visade upp ett mycket tätt och hårt arbetande spel med en spelare mindre på isen.

Målrikare avslutning

Efter åtta minuter i slutperioden tog Mora ledningen med 2-1. I numerärt överläge satte Nils Thomasson pucken bakom Felix Sandström, framspelad av Wernblom.

Omgående kvitterade Axel Jonsson Fjällby för Västervik, även det i numerärt överläge, med sitt andra mål för kvällen.

När bara fyra minuter återstod var det ännu en gång spel i numerärt underläge för Västervik. Då, med tre och en halv minut kvar av tredje perioden, gjorde Måns Carlsson 3-2 för sitt Mora.

Ridå? Nej, VIK vägrade ge upp och plockade ut Felix Sandström i jakten på en kvittering. Axel Jonsson Fjällby jobbade hårt och hittade Michael Kapla som hittade vidare till Victor Öhman. Öhman gjorde som han brukar och pricksköt. 3-3 med dryga minuten kvar.

Förlängningen blev mållös och straffar skulle fälla avgörandet. Där satte Oscar Stål Lyrenäs pucken bakom Sandström för det matchvinnande målet. En poäng till Västervik således.