Annons:

Horsky efter fjärde raka:

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky var nöjd med straffsegern mot Kalmar, men såg också saker som han inte gillade lika mycket. Foto: Arkivbild

Horsky efter fjärde raka: "Måste ge kredd till grabbarna"

Efter två perioder var Vimmerbys 2-1 mot Kalmar i kraftig underkant.
Efter tre perioder ska man vara glada över att ha klarat 3-3.
– Det får inte hända. Samtidigt måste jag ge kredd till grabbarna, summerar VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Fjärde raka segern för Vimmerby Hockey (4-3 efter straffar), men det var sannerligen inte mycket som var logiskt i kvällens hemmamatch mot Kalmar HC.

15-5 i skott till hemmalaget efter den första perioden, men underläge med 0-1.

Efter fortsatt spelövertag efter två perioder, och vändning till 2-1, fanns det verkligen ingenting som vid den tidpunkten talade för Kalmar.

Men då svarade gästerna med att komma ut i den tredje perioden och pressa hemmalaget hårt, och vara det klart bättre laget.

Kalmar vann skotten med 16-6 i tredje perioden, och det var med ett nödrop som Vimmerby till slut lyckades plocka åt sig extrapoängen efter straffar.

Ofokuserade byten

– Spelmässigt är den första och andra perioden jättebra med många målchanser. Jag tycker kanske att vi borde kunnat stänga matchen där, summerar Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

– Att de leder med 1-0 efter första perioden tycker jag inte är riktigt rättvist. De hade fem skott som inte var särskilt farliga. Det var lite slumpmässigt.

I den tredje perioden inledde Vimmerby katastrofalt. Innan en minut var spelad hade man släppt in ett mål och strax därefter även dragit på sig en utvisning.

– Både där och i den första perioden hade vi några ofokuserade byten. Det får inte hända mot ett så pass bra lag som Kalmar, man blir straffad direkt, och det är så synd för det är inte vi.

Hur påverkade inledningen resten av den tredje perioden, tror du?

– Ett baklängesmål och ett boxplay innan en minut har gått, det tar mycket energi. Vi måste göra det bättre där, och kan inte börja med sådana misstag, säger Phil Horsky.

– Men så är det ibland, och samtidigt måste jag ge kredd till grabbarna. Vårt boxplay var riktigt, riktigt bra. Samma sak med powerplay. Det är kul att se att, trots att motståndaren scoutat oss, gör vi alltid ett pp-mål som ger oss energi och en möjlighet att vinna matchen.

"Började titta på" 

Kalmar fortsatte satta press på Vimmerby i den tredje perioden, och trots att hemmalaget gjorde 3-2 kändes det ändå bräckligt.

– Fram tills dess tyckte jag ändå att vi gjorde det ganska bra, men då slutade vi att lira. Vi borde verkligen ha kunnat utmana dem och gå framåt med balans, men istället började vi titta på alldeles för mycket. Kalmar är för bra för det, vi måste vara mer på, menar Horsky.

Du låter både nöjd och missnöjd?

– Vi anade att Kalmar skulle vara lite ojämna i spelet, men när de släpper fart och har viljan så är de riktigt bra. Det såg man inte minst i spelet i tre mot tre och i powerplay. Kalmar är ett väldigt vasst lag, och självklart är jag glad att vi vann.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt