Annons:

Vimmerby Hockey ansöker om hyresbefrielse av kommunen

Coronapandemin gör att kommunens föreningar tappar publik, sponsorer och försälning. Nu ansöker Vimmerby Hockey hos kommunenn om hyresbefrielse för resten av säsongen. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey ansöker om hyresbefrielse av kommunen

I en skrivelse till kommunen ansöker Vimmerby Hockey om hyresbefrielse för ishallen de kommande sex månaderna. Bakgrunden är kraftigt minskade intäkter på grund av den pågående coronapandemin, och i förlängningen menar man att det handlar om att "säkerställa föreningens överlevnad".

Annons:

”För att säkerställa föreningens överlevnad så var det en enhällig styrelse som står bakom förfrågan om hyresbefrielse för resterande del av vårt verksamhetsår (dvs november – april)”.

Så skriver Vimmerby Hockey i ett brev till Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning.

– Vi tappar mycket intäkter just nu. Vi har lägre, eller inga, publikintäkter, lägre sponsorintäkter och minskad försäljning, säger Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson.

– Hyran är förhållandevis lite pengar, men ändå en del i en helhet. Månatligen är det en stor kostnad för oss. Vi jobbar på många plan och måste göra allt som står i vår makt för att inte hamna i en situation där det handlar om vår existens.

Osäker framtid

Samuelsson berättar att föreningen visserligen har en stabil grund att stå på, och att man kortsiktigt inte känner någon panik, men att framtiden är ytterst osäker och att inget vet vart det kan ta vägen.

– Om vi inte kan ställa ett slagkraftigt representationslag på benen så kommer vi drabbas av ett moment 22. Vi kommer tappa publik, skapa mindre intresse, få färre sponsorer. Allt det här handlar om framtiden.

– Vi vill inte hamna i en situation där vi pratar om existens, utan det handlar om att se till att ha kostnader i nivå med intäkter.

"Inte bara VH som behöver support"

Exakt hur stor summa det skulle handla om ifall man fick igenom sin hyresbefrielse har inte Marcus Samuelsson i huvudet.

– Det handlar inte om några miljonbidrag vi vill ha, utan befrielse av hyra till ett sexsiffrigt belopp med en etta först. Och ett lågt sådant.

– Kommunen har ju sagt att man ska göra allt för att hjälpa föreningarna, och då hoppas vi att det är ett enklare beslut att befria oss från kostnader. Vi jobbar för vår förenings bästa, och det är en styrelses skyldighet.

Vad tror du kommunens övriga föreningar, som kanske inte har några kommunala kostnader som man kan få efterskänkta, tänker?

– Självklart är det inte bara Vimmerby Hockey som behöver support från kommunen i dessa tider - det gör säkert alla föreningar, och det förstår man säkert också.

Inget besked från politiken

Ola Gustafsson (KD) är ordförande i Kultur- och fritidsutskottet på Vimmerby kommun, och han har inga besked att lämna till Vimmerby Hockey i detta tidiga skede.

– Jag har inte sett skrivelsen än, utan bara hört talas om den. Den har inte kommit från tjänstemännen till politiken än, säger han.

– Jag vet inte när den kommer tas upp till diskussion. Det beror på hur den hanteras på utvecklingsavdelningen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt