Annons:

Klubbchefen permitterar all personal - inklusive sig själv

IK Oskarshamn pemitterar all kontorspersonal, samt anställd personal runt juniorlaget. Foto: Genrebild

Klubbchefen permitterar all personal - inklusive sig själv

Matcher som måste spelas helt utan publik gör att IK Oskarshamns anställda har väldigt lite att göra. Därför permitterar nu klubbchef Martin Åkerberg personalen på kansliet samt anställda kring juniorlaget, inklusive sig själv.

Annons:

De nya restriktionerna från regeringen betyder att IK Oskarshamns hemmamatcher i SHL tillsvidare spelas helt utan publik. Som en direkt följ av detta väljer klubben nu att korttidspermittera personalen på kontoret samt anställda juniortränare. Graden av permittering varierar från 20 till 60 procent, beroende på arbetsuppgifter.

Det skriver IK Oskarshamn på sin hemsida på torsdagen.

Ingen oro för ekonomin

– Efter samråd med styrelsen har jag valt att permittera personalen, inklusive mig själv. Utan vår underbara publik har vi dessvärre rätt så lite att göra, dessutom är juniorlagens verksamhet pausad, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg på klubbens hemsida.

Enligt Åkerberg finns det dock ingen anledning att oroa sig för klubbens ekonomiska situation.

– Vi har koll på läget och tror fortfarande att vi kan gå ur den här säsongen utan minus i bokslutet, vilket känns enormt bra, säger han.

I första hand till nyår

– Beslutet att permittera personalen beror främst på att vi under rådande restriktioner inte kan ta in publik. Med detta försvinner många av våra dagliga arbetsuppgifter, samtidigt som vi måste ta ansvar för varje krona i en tid där saker och ting kan förändras snabbt, säger Åkerberg.

Korttidspermitteringarna sträcker sig i detta skede till nyår. På sin hemsida uppger klubben dock att det kan omvärderas om publikrestriktionerna förändras.

Fortsatt gäller besöksförbud till IKO:s kontor.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt