Fjärde raka SHL-förlusten - IKO chanslöst mot Frölunda

Johannes Salomonsson var ett ribbskott från att göra match av IK Oskarshamns tillställning mot Frölunda. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn är inne i en djup svacka i SHL. På torsdagskvällen kom den fjärde raka förlusten då man gästade Frölunda i Göteborg och förlorade med 4-1.

Tvärtom för hemmalaget då, som tog den nionde raka hemmasegern.

Och det var aldrig något snack om saken.

För även om IKO målmässigt var med ända fram till drygt tre minuter återstod av matchen (ställningen var då fortfarande 2-0), så var Frölundas seger fullständigt odiskutabel.

Ribbskott från reducering

Med elva minuter kvar att spela var IKO:s Johannes Salomonsson, bäst hos gästerna denna kväll, ett ribbskott från reducering till 2-1, och visst kunde utgången kanske ha blivit annorlunda om den pucken suttit en centimeter lägre. Men det hade inte varit rättvist.

Efter två perioder, och ett pp-mål i vardera perioden (Simon Hjalmarsson och Stefan Elliot), hade Frölunda, som var svårt sargat med frånvarande spelare denna kväll, ledningen med 2-0. Och fram tills dess var det enbart en brutalt bra spelande Joe Cannata i Oskarshamns kasse som höll laget kvar i matchen.

Samtidigt hade Oskarshamn svårt att komma till chanser mot ett defensivt starkt hemmalag.

Tröstmål av Olofsson

Med drygt tre minuter kvar av matchen lämnade IKO-målvakten isen för att satsa på en extra utespelare istället. Det straffade sig nästan omgående, då hemmalagets Max Friberg kunde lägga in 3-0.

Bara sekunder senare kom även 4-0. Nicklas Lasu vandrade in från kanten och pricksköt pucken upp i Cannatas första kryss.

IK Oskarshamns Fredrik Olofsson snyggade till siffrorna genom att hänga in 4-1-reduceringen via underkanten av ribban med 15 sekunder kvar av matchen.