Annons:

Minst en spelare i Vimmerby Hockeys trupp har bekräftats positiv av covid-19-smitta vid ett snabbtest på tisdagen. Foto: Ossian Mathiasson

EXTRA: UTBROTT AV COVID-19-SMITTA I VIMMERBY HOCKEYS TRUPP

Minst två spelare i Vimmerby Hockeys spelartrupp har testats positivt för covid-19 i dag. Ytterligare en ligger nedbäddad med hög feber, och har inte fått sina provsvar än. I kväll är tanken att VH ska möta Nybro på bortais.

Annons:

Covid-19-smittan har nu drabbat även Vimmerby Hockey.

Minst två spelare ska ha testats positivt för covid-19 under dagen. En av spelarna det handlar om är Jakob Karlsson, som dock mår förhållandevis bra och är i princip symptomfri. Testerna bekostades och genomfördes av VH. 

– Jag fick feber i tisdags kväll, men den släppte fram mot midnatt. I dag mår jag bra, känner mig precis som vanligt, men det känns förstås beklagligt att inte lyckas undvika smittan, säger Jakob Karlsson.

Ytterligare en spelare i truppen är bekräftat covid-smittad. Dessutom ligger en spelare nedbäddad med kraftiga förkylningssymptom och feber, men har inte fått sitt testsvar ännu.

Hela truppen testad

När klubbledningen fick beskedet om Jakob Karlssons positiva test på tisdagen organiserade man snabbt så att alla spelare i truppen fick snabbtestas under eftermiddagen. Det var där smittan på den andre spelaren upptäcktes.

I kväll, med matchstart 19.00, ska Vimmerby Hockey möta Nybro Vikings på bortais. Hur det blir med den matchen är ännu oklart. Enligt uppgift är klubbarna i kontakt med varandra, liksom man är i kontakt med förbundet. Dock verkar det fortfarande som att matchen ska spelas.

Definitivt besked om detta väntas under eftermiddagen, men enligt det matchprotokoll som finns måste det vara fem konstaterade fall för att ställa in match - och därför måste matchen spelas, och VH:s spelarbuss rullade från ishallen som den skulle vid klockan 15.00.

"Vi får efter matchen avgöra hur vi går vidare i detta - och hur det påverkar verksamheten med kommande matcher och träningar", skriver Vimmerby Hockey i ett pressmeddelande.

Smitta även i Troja

Noterbart är att Vimmerby Hockey mötte Troja-Ljungby borta i fredags. I dag meddelade Troja att man i måndags hade tre spelare i A-truppen med symtom och att dessa tre då isolerades och testades.

Under tisdagseftermiddagen fick man ett bekräftat positivt covid-fall på en person runt A-truppen, som var med laget på matchen mot Vimmerby.

Trojas match mot Halmstad i kväll är inställd och kommer spelas vid ett senare tillfälle.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt