VIMMERBY MISSAR KVALSERIEN EFTER STOR DRAMATIK

Vimmerby Hockey föll med 3–4 mot Troja och missar kvalserien till Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys dröm om kvalseriespel stannar just vid en dröm. Troja/Ljungby vann eftermiddagens helt avgörande match med 4–3.

Vimmerby inledde starkt, sannolikt stärkta av gårdagens sena avgörande, och var det bättre laget inledningsvis. Efter ett bra byte av Oscar Gustafsson, Pierre Gustavsson och Josh Brittain kom ledningsmålet.

Oscar Gustafsson rakade in 1–0-pucken på en målvaktsretur från Wictor Ragnewall.

När Carl-Johan Sjögren kort senare åkte ut i två minuter fick VH ett kanonläge att utöka. Den chansen tog man också. Jakob Karlsson slog en genialisk bakom ryggen-passning till Mattias Wigley, som tryckte upp 2–0 i krysset.

Tre mål av Karlsson

Vimmerby flög fram och stormade mot kvalserien.

Men det kan gå fort i hockey. Vimmerby drabbades av en tvåminutersutvisning, Kevin Karlsson reducerade till 2–1 och hastigt och lustigt var det match igen.

Bara ett par minuter senare bjöd Kevin Karlsson på en soloprestation och utjämnade till 2–2.

Vimmerbys drömstart förbyttes snabbt i något annat. 2-2 stod sig perioden ut och skotten blev 12–12.
Matchen stod verkligen och vägde i andra perioden innan Troja fullbordade vändningen efter ett vackert hockeymål där Vimmerby inte tog sig ut ur egen zon. Återigen var det Kevin Karlsson som gjorde målet, vilket betydde att han var hattrickskytt i denna avgörande match.

Vimmerby var helt överlägset i inledningen av tredje perioden och fick fullt rättvist in 3–3 efter kanadensiskt samarbete. Josh Brittain hittade Todd Winder, som sköt ett högt skott som Ragnewall var chanslös på.

Troja svarade för reptilsnabb replik och återtog sin ledning 23 sekunder efter VH:s kvittering. Karl Olofsson gjorde gästernas 4–3-mål.

Två matchstraff i slutskedet

Efter nästan halva tredje perioden fick Troja-spelaren Daniel Karlsson Thörnroos matchstraff för att ha slagit på domaren från båset. Vimmerby fick inte till det i sitt numerära överläge.

Mot slutet av utvisningen åkte VH-spelaren Johan Schreiber ut fem minuter för slashing.

Troja fick ingen utdelning och Vimmerby tryckte på för en kvittering utan att få utdelning. Troja vann med 4–3 och är klart för kvalserien.

Vimmerby–Troja/Ljungby 3–4 (2–2, 0–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 (6.57) Oscar Gustavsson (Pierre Gustavsson, Josh Brittain), 2–0 (11.05) Mattias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) i spel fem mot fyra, 2–1 (12.14) Kevin Karlsson (Jesper Ylivainio, William Romfors) i spel fem mot fyra, 2–2 (13.59) Kevin Karlsson (Alexander Bjurström, Jesper Emanuelsson)

Andra perioden: 2–3 (32.14) Kevin Karlsson (Jesper Ylivainio, Oscar Öhman)

Tredje perioden: 3–3 (45.45) Todd Winder (Josh Brittain, Linus Ljung), 3–4 (46.08) Karl Olofsson (Jesper Ylivainio, Oscar Öhman)

Skott: 28–27 (12–12, 6–11, 10–4)