Annons:

Hockeyförbundet låter hårt kritiserade domaren vila en tid

Här skickas Johan Schreiber ut i omklädningsrummet efter det som domarna bedömde som slashing. Nu har förbundet bestämt att linjedomaren som "såg" händelsen ska få "vila en tid". Foto: Ossian Mathiasson

Hockeyförbundet låter hårt kritiserade domaren vila en tid

Den linjedomare som ansåg att Vimmerby Hockeys Johan Schreiber var värd 5+20 minuter i slutet av matchen mellan VH och Troja i lördags får nu vila från dömandet en tid.
– Han är nog den som mår sämst av alla, säger Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Annons:

Med bara drygt sex minuter kvar av den avgörande play off-matchen mot Troja åkte Vimmerby Hockyes Johan Schreiber på ett matchstraff, som minst sagt har blivit omdiskuterat.

Schreiber fick en crosschecking i ryggen, men åkte själv på 5+20 minuter sedan han träffat Trojaspelaren med sin fot i fallet. Förseelsen bedömdes som slashing av ena linjedomaren, som var den som påpekade förseelsen för huvuddomaren.

TV-bilderna visade dock att linjedomaren var snett ute i sin bedömning, och nu har förbundet bestämt att han ska vila från hockeyn en tid.

"Får tid att vila och landa"

 – Vi har ju alla sett hur fel det här blev, och med all respekt för hur Vimmerby-spelarna känner sig så kan jag säga att domaren i fråga nog är den som mår sämst av alla, säger Joel Hansson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

– Han kommer inte döma den allra närmsta tiden, utan nu ska han få tid att vila en tid, landa och reflektera. Det har varit stor press på honom sedan det hände.

"Så oerhört ledsen" 

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson har ännu två dagar efter matchen svårt att smälta domslutet.

– Det får inte hända i en sådan viktig match. Efter matchen, och när de hade sett filmklippet på händelsen, säger de att de lägger sig platt. Men vad hjälper det då? Det är ju nästan som att strö både salt och citron i såret, suckar Morgan Persson.
Sportchefen menar visserligen inte att det var där som Vimmerby förlorade matchen, men att det olyckliga domslutet gjorde att laget aldrig fick chansen i slutminuterna när Troja, som han tycker, började backa hem.

– Jag var så oerhört ledsen över att se våra spelares besvikelse efter matchen. Många har varit med i flera år och satsat så oerhört mycket tid för att nå sitt mål, sedan berövas de chansen under de sista minuterna.

Ett matchstraff till

Strax innan Johan Schreiber fick sitt matchstraff, hade även ett matchstraff delats ut till Trojas Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros. Och även denna gång var det samma linjedomare som var inblandad.

”Trucken”, som stod inne i avbytarbåset, hade sin klubba utanför sargen och träffade med den på linjedomarens benskydd. Linjedomaren pekade omedelbart på ”Trucken” och att han skulle lämna banan.

”Trucken” är dock klar för spel i den första kvalserieomgången mot Hudiksvall, då avstängningen hävts av disciplinnämnden.

– Det blev match penalty, anmälan och ett ärende av det. Jag begärde att få skyndsam hantering av ärendet. Jag skickade ett yttrande i går och bad dem hantera det direkt. Vi fick beskedet vid 22-tiden i går att avstängningen var hävd. Med all rätt. Det var en väldigt svår situation i stridens hetta och det blev som det blev. En ren olyckshändelse. Det var skönt att disciplinnämnden tog det beslutet, säger Trojas sportchef Daniel Håkansson till minhockey.se.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt