Annons:

Snart går flyttlasset till Mora för hockeytalangen Vincent Lundkvist. Foto: Ossian Mathiasson

Vincent fajtas om plats i TV-pucken – sedan går flyttlasset till Mora

I augusti börjar Vincent Lundkvist i nionde klass. Han gör det inte hemma i Vimmerby. Istället väntar en flytt till Mora för 15-åringen.
– Jag vill utvecklas som hockeyspelare och det här valet kändes som det bästa för mig, säger Vincent Lundkvist.

Annons:

Att flytta hemifrån för att till exempel börja på ett idrottsgymnasium är inte helt ovanligt. Vimmerbykillen Vincent Lundkvist tar det ett steg längre. I augusti går flyttlasset till Dalarna och Mora IK för 15-åringen.

– Jag kommer att börja nian där. För mig handlar det om att ta chansen att bli så bra som möjligt som hockeyspelare. Jag vill utvecklas och testa på något nytt, säger Vincent Lundkvist.

Hur känns det att flytta hemifrån?

– Det ska bli spännande. Visst är det lite spänt att flytta själv, men det ska nog gå bra tror jag.

Om det blir även hockeygymnasium i Mora för Lundkvist del är oklart just nu.

– Det vet jag inte än utan jag får se hur det känns där uppe under ett år först. Men jag tycker att Mora verkar vara en bra klubb.

Skadefylld säsong

Vincent Lundkvist hoppas att hockeykarriären ska ta lite ny fart efter en skadefylld säsong.

– Eftersom jag var mycket skadad förra säsongen blev det bara en seriematch för mig. Sen blev det ju inte så mycket på grund av Corona ändå. Jag hade mycket problem med rygg, axel och lår, men det är bättre nu. Just nu tränar jag mycket på egen hand för att bli starkare.

Glädjande för Vimmerbykillen är också att han nyligen blev uttagen till ett läger i Oskarshamn inför TV-pucken. Lägret inleds den 11 augusti och avslutas den 15 augusti. Totalt är 4 målvakter, 12 backar och 18 forwards kallade till Smålandslagets läger. Vincent Lundkvist är vanligtvis center, men kan också användas som ytterforward.

”En bonus”

Han förklarar förutsättningarna inför lägret:

– Det är en avslutande uttagning där vi bland annat har två matcher mot Östergötland. Efter campen kommer några spelare att plockas bort för att få fram Smålands lag till TV-pucken (spelare födda 2006).

Vad tror du om dina chanser att bli uttagen?

– Jag är glad att jag kom med till Oskarshamns-lägret. Kommer jag med i Smålandslaget är det en bonus. Jag ska åka dit och göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker, säger Vincent Lundkvist.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt