Annons:

Meriterade Hudiksvallsbacken Hugo Enock, med tre säsonger i SHL och Hockeyallsvenskan med Färjestad, Timrå och Leksand, uppges vara nära en övergång till Vimmerby Hockey. Foto: Bildbyrån

UPPGIFTER: VH NÄRA LANDA SHL-MERITERAD BACK

Enligt uppgifter till vår tidning ska Vimmerby Hockey vara nära att göra klart med en back med närmare 130 matcher i SHL och Hockeyallsvenskan på kontot.

Annons:

Vimmerby Hockey ska vara på väg att landa ett tungt nyförvärv. Enligt en initierad källa handlar det om den meriterade Hudiksvalls-backen Hugo Enock.

23-årige Enock är fostrad i Bofors, men spelade större delen av ungdoms- och junioråren i Färjestads organisation.

Staffan Lund som tränare

Säsongen 2016-2017 gjorde Hugo Enock en hel säsong med Färjestad i SHL. Därefter väntade två säsonger i Hockeyallsvenskan med Timrå (då han även var utlånad till Färjestad två matcer) och Leksand. Noterbart är att han var med och tog båda lagen upp till SHL.

De två senaste säsongerna har Enock spelat i ett av Hockeyettans topplag, Hudiksvalls HC. Den gångna säsongen noterades han för 15 poäng (4+11) och säsongen dessförinnan för 21 poäng (8+13).

Under säsongerna 2014-2017 var Enock också en av de ledande spelarna i Färjestads framgångsrika J20-lag. Det laget tränades då av Staffan Lund, ny tränare för Vimmerby Hockey den här säsongen.

Skridskostark 

Enock, som beskrivs som skridskostark, hårt arbetande och extremt vältränad, blir i så fall Vimmerby Hockeys sista back in i truppen.

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson bekräftar dock inte våra uppgifter.

– Vi har inte gjort klart med vår siste back, och jag kommenterar inga namn – vare sig de är på gång till oss eller inte. Den dag som något kontrakt är skrivet så kommer vi gå ut offentligt med det, säger han.

Utöver den sista backplatsen har Vimmerby Hockey också en forwardsplats kvar att fylla innan truppen är komplett.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt