Annons:

Lokala rallyteamet imponerar – vann femte raka deltävlingen

Jonas Magnér och Victor Karlsson vann helgens rallytävling i Hörby, duons femte raka seger i Sydsvenska Rallycupen. Foto: Pressbild

Lokala rallyteamet imponerar – vann femte raka deltävlingen

Victor Karlsson och hans kartläsare Jonas Magnér fortsätter imponera och vann sin femte raka klasseger i Sydsvenska Rallycupen.

Annons:

Rallyföraren Victor Karlsson från Järnforsen och kartläsaren Jonas Magnér, tävlande för Vimmerby MS, vinner tävlingar på löpande band.

När den femte deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen och den sjätte deltävlingen i Smålands DM avgjordes i skånska Hörby på lördagen fick de ännu en gång kliva högst upp på pallen.

Tävlingen arrangerades av SMK Hörby och avgjordes över fyra olika specialsträckor. Det lokala rallyteamet inledde tävlingen med att vara snabbast på de två inledande sträckorna, blev slagna med 0,3 sekunder på tredje sträckan och var återigen snabbast på den avslutande sträckan.

Femte raka segern är ett faktum

Victor och Jonas vann sin klass, 9,9 sekunder före hemmaföraren Joakim Kristiansson och 14,2 sekunder före Pontus Berglund, och slutade totaltvåa i totalen efter Robin Adolfsson i en fyrhjulsdriven Ford.

– Detta var vår femte raka seger i Sydsvenska Rallycupen, vilket gör att det ser bra ut i tabellen inför den avslutande deltävlingen som avgörs i skogarna kring Vetlanda den 1 oktober. Vi lyckades även säkra DM-guldet efter segern i Hörby. Nu ser vi fram emot sista deltävlingen där vi kommer göra allt för att sy ihop även SSRC, säger Victor Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt