Annons:

Nya röster ekar över Gnagaredalen: ”Varit helt fantastiskt”

Johan och Christian Holmudd har tagit över i speakerbåset under Semesterracet. Foto: Linus Johansson

Nya röster ekar över Gnagaredalen: ”Varit helt fantastiskt”

När Thomas Svanäng inte fick nytt förtroende som speaker under Semesterracet var kritiken stenhård. Men bröderna Johan och Christian Holmudd har visat sig vara fullt värdiga ersättare.
– Det har varit helt fantastiskt och det är en ära att vara här, säger Johan Holmudd.

Annons:

Det var i slutet av februari som nyheten om att Thomas Svanäng inte skulle vara kvar som speaker under Semesterracet slog ned som en bomb i folkracesverige. Sociala medier svämmade över av kritik mot Vimmerby MS, som efter 13 år med Svanäng som speaker ville göra en förändring.

”Varit en stor press”

När nyheten kom ut om att Johan och Christian Holmudd var hans ersättare dämpades kritiken. Och under Semesterracet, som startade i tisdags och avslutas i dag, har de visat sig vara värdiga ersättare till Thomas Svanäng, även om en del i publiken kanske saknar uttryck som ”jävlar i min låda”.

– Det har varit en stor press att ta över efter Svanäng. Bara att få frågan kändes stort. Men det var faktiskt inte givet att hoppa på uppdraget just för att Thomas är så starkt förknippad med Semesterracet, säger Johan Holmudd.

– Svanäng är ju en av de absolut största inom den här branschen, tillägger Christian Holmudd.

Ska steppa upp i dag

Bröderna kommer från Åtvidaberg, men numera bor Johan i Malung och Christian i Linköping. De har tidigare besökt Semesterracet vid många tillfällen, både som förare och publik.

– Jag har faktiskt stått på gränsen till att få köra en A-final här, säger Johan Holmudd.

Hur är känslan att ni har tagits emot av publiken?

– När vi väl kom hit och publiken fick veta vad vi går för så har det känts bra. Jag hoppas att många tvivlare har fått ett frågetecken uträttat till ett utropstecken, säger Christian Holmudd.

Att de trivs i sin nya roll på Semesterracet råder det heller ingen tvekan om.

– Det har varit helt fantastiskt och jag måste säga att det är en ära att vara här. I morgon (läs i dag) ska vi steppa upp allt ytterligare ett snäpp, lovar Johan Holmudd.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt