Annons:

Marie drömmer om A-final i folkvagns-debuten

Marie Karlsson är vidare till finaldagen efter stabil körning. Foto: Linus Johansson

Marie drömmer om A-final i folkvagns-debuten

Marie Karlsson gör sin första tävling i en folkvagn. Då drömmer hemmaföraren om en plats i A-finalen i Semesterracet.

– Jag har varit i B-final två gånger så nu är jag lite sugen på en A-final. Det är det jag satsar på, säger Marie Karlsson efter sitt avancemang på onsdagen.

Annons:

Vimmerby MS-föraren Marie Karlsson är oftast med långt fram i damklassen i Semesterracet. Årets tävling ser inte ut att bli annorlunda på det sättet. Karlsson behövde bara två kvalheat för att ta sig vidare till finaldagen på lördag. Hon gjorde det via en inledande andraplats och därefter en heatseger.

Det som sticker ut är att hon gör sin första tävling någonsin i en Volkswagen. Bilen kommer hon att dela med Wilmer Westerling, som kvalar i seniorklassen imorgon.

– Det var skönt att jag kunde klara det på två omgångar idag och det känns också bra att kunna lämna över en hel bil till Wilmer, säger Marie Karlsson.

Hur kommer det sig att du kör en Volkswagen i år?

– Jag har altid velat göra det och så fick min man Johan den här bilen på bud på Semesterracet förra året.

På lördag är alltså målsättningen högt satt med en plats i A-finalen.

– Det gäller att ladda på och att jag lär mig mer och mer om hur jag ska hantera bilen. Jag tycker att den kändes väldigt stabil. Jag är övertygad om att bilen räcker till, men det är hårt motstånd och det handlar om vem man får möta och sådana saker.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt