Annons:

Lugnande besked efter dagens krasch och sjukdomsfall

En juniorförare och en mekaniker fick föras med ambulans till Västerviks sjukhus under Semesterracets andra kvaldag. Båda personerna mår bra, enligt tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson. Foto: Stefan Härnström

Lugnande besked efter dagens krasch och sjukdomsfall

En juniorförare och en mekaniker fick föras med ambulans till sjukhus under Semesterracets andra kvaldag. Nu kommer tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson med lugnande besked om att två drabbade personerna mår bra. 

Annons:

Det var i juniorernas första kvalheat på tisdagen som en förare kraschade och ledde till att tävlingen pausades tillfälligt.  

Föraren klagade över nacksmärtor och fick följa med ambulansen till sjukhus för vidare kontroll. 

– Föraren tappade kontrollen över bilen, gick in i ett räcke och flög upp över en vall. Det var absolut ett säkerhetstänk att köra iväg henne till Västerviks sjukhus med ambulans. Hon hade inga känselbortfall och var vid gott mod när hon transporterades över i den ambulans som körde henne till Västerviks sjukhus, säger Beatrice Ågren Karlsson. 

Nu kommer tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson med lugnande besked. 

– Juniorföraren var tillbaka i Gnagaredalen under tredje omgången, säger Ågren Karlsson. 

"Regnet stod som spön i backen"

En kort stund senare inträffade nästa incident i Gnagaredalen. En mekaniker föll ihop i depåområdet.

– Mekanikern fick ett sjukdomsfall och vi fick ringa hit en ambulans. När den ambulansen hämtade satt mannen upp och pratade och var tillbaka igen. Han fick också transporteras till Västerviks sjukhus för kontroll, säger Ågren Karlsson. 

De två incidenterna ledde till att onsdagens tävling blev försenad i och med att det alltid måste finnas en ambulans på plats. 

– Första gången kom ambulansen från Vimmerby och andra gången från Hultsfred. Vi måste stoppa tävlingen när ambulansen inte kan ha fokus på tävlingen. 

Hur var dagens tävling som innehöll både sol och regn?

– Det blev en väldigt lång dag på grund av de här händelserna, regnet och mycket bärgningar. Regnet bara öste ner vissa stunder och det gjorde att det blev svårkört och svårdömt. Hade ösregnet varit på morgonen så hade vi nog skjutit på starten. Nu kom det mot slutet av dagen och vi ville bara köra i mål. Det regnade, slutade, ösregnade, slutade och sedan stod regnet som spön i backen under de sista heaten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt