Annons:

  • Som ett strävsamt gammalt par tar de Rallysverige med storm

    Morgan Olsson leder just nu den nationella tävlingen Bilsport Rally Cup. - Bara vi tar oss i mål så har vi vunnit, säger han. Foto: Johan Allvin, Historic Rally Photos

  • Som ett strävsamt gammalt par tar de Rallysverige med storm

    Under Midnattssolsrallyt fick de dikeshäng några gånger men inte allvarligt. Foto: Johan Allvin, Historic Rally Photos

Som ett strävsamt gammalt par tar de Rallysverige med storm

Under helgen kom Morgan Olsson, VMS, och kartläsaren Björn Jacobsson på sjätte plats under Midnattssolsrallyt som i år arrangerades kring Örebro. Snart vinner de ytterligare en nationell tävling om allt går som det ska.

Annons:

 När jag körde in i Vimmerby efter midnattssolsrallyt hade jag bilen på släpet. Då mötte jag en bilist som blinkade med helljusen och visade tummen upp. Det kändes skönt och väldigt kul, säger Morgan Olsson som slutade på en sjätteplats i Örebros upplaga av Midnattssolsrallyt.

Redan 1989 började han köra rally och bakom sig har han 450 tävlingar. I början av 2000-talet gav han sig iväg ut i Europa för att tävla där.

-Sedan fick jag familj och min dotter började köra. Då körde jag inte själv.

 Tog semester och åkte dit

När Vimmerby arrangerade Midnattssolsrallyt var Morgan en given besökare men inte på banan utan bara i publiken.

 Första året, då blev jag riktigt sugen igen. Det var då vi bestämde att vi skulle bygga en bil till året efter.

De två nästkommande åren tävlade han och kartläsaren Björn Jacobsson, som suttit vid hans sida ända sedan 1989, var självklart med.

 Det var egentligen inte meningen att vi skulle köra i år. Men så tänkte vi att: varför inte? Vi tar semester och åker dit, säger Morgan Olsson och skrattar.

 Kammade hem sjätteplats och blev trea i klassen

Tur var väl det eftersom han kammade hem en sjätteplats totalt. Dessutom blev han trea klass 12 som enbart har bilar från 1976 till 1981.

 Vi hade inga bekymmer alls med bilen. Det var bara att byta däck och tanka. Sedan körde vi på. Någon gång hade vi dikeshäng men inte så allvarligt att det inte gick att styra upp.

På kvällen blev det fest och just då låg de på sjundeplats och firade för fullt. Mitt under middagen fick de information om att vinnaren på första plats uteslutits och plötsligt låg de på sjätteplats.

 Vi var jätteglada för en sjundeplats och firade som tusan. Sedan blev det ju ännu roligare när vi slutligen hamnade på en sjätteplats.

 Leder nationell tävling

Den som vill se mer av Morgan Olsson och kartläsaren Björn Jacobsson kan hålla utkik i Åtvidaberg den 21 september. Han deltar i en nationell rallytävling, Bilsport Rally Cup, som har 7 deltävlingar. Nu är det två kvar och nästa är i Åtvidaberg.

 Vi har vunnit alla deltävlingar så där ligger vi etta. Egentligen är det bara för oss att komma i mål så har vi vunnit, säger Morgan Olsson stolt.

Framgången tror han beror till stor del på att han och Björn Jacobsson är ett sådant bra team.

 Han kan läsa mig väldigt bra och vi känner varandra väldigt väl. Vi är som ett strävsamt gammalt par som läser varandra utan och innan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt