Annons:

IMPONERANDE INSATS AV BLOM – VANN KLASS PÅ GOTLAND

Jonas Blom från Vimmerby MS vann Gotland Grand Nationals stora motionsklass med över 550 startande på fredagen. Foto: Privat

IMPONERANDE INSATS AV BLOM – VANN KLASS PÅ GOTLAND

Jonas Blom har inte kört Gotland Grand National sedan 2013. I dag var han tillbaka i motionsklassen för förare mellan 50 och 59 år och vann i överlägsen stil.
– Det känns riktigt gött, säger Vimmerbybon till Dagens Vimmerby.

Annons:

Under denna helg väntar världens största endurotävling, Gotland Grand National, och den svenska klassikern som arrangeras för 36:e gången är precis som varje år otroligt populär. 

Vimmerby MS-föraren Jonas Blom har inte kört Gotland Grand National sedan 2013 men i dag ställde han upp i motionsklassen (50-59) och gjorde en stark bedrift.

Av totalt 552 startande i den stora motionsklassen fanns det ingen som kunde rå på rutinerade Jonas Blom. Han var den enda föraren som körde sju varv och fick tiden 03:31:33.

– Jag har ont lite överallt men det är värt det. Jag är inte så tränad utan jag har mest kört på min rutin. Det var fina spår i dag och jag är glad för att jag fick köra sju varv, säger Jonas Blom och fortsätter: 

– Man ska köra i tre timmar och jag hade 40 sekunder till godo när jag skulle ut på mitt sjunde varv. Tvåan var nog två minuter bakom mig så han flaggades av inför det sjunde varvet.

Tror på Bengtsson i elitklassen

Han kände sig stark under hela tävlingsdagen och gjorde inga misstag som sänkte honom. 

– Det var en perfekt. Det var roligt att vinna klassen. Det var många som hejade på mig runt spåren. Man får en kick av det. Man glömmer bort att man är trött men det känns nu. Jag kan knappt gå så det blir nog en rolig natt.

Jonas Blom är svärfar till Filip Bengtsson och den nye VMS-föraren har god chans att blanda sig i toppstriden i morgondagens elitklass. 

– Vi har fixat med det sista på Filips hoj, vi ska tillbaka till hotellet, duscha och käka nu. Sedan är det fullt fokus på morgondagen och jag hoppas att Filip kan göra likadant och vinna. Allt ska hålla och gå, då kan det gå bra, säger Blom. 

Fakta

Resultat från fredagens tävlingar:

Motion 50-59: 1) Jonas Blom, 53) Magnus Holm, 70) Roger Ottosson, 111) Morgan Eklöf, 152) Ulf Svensson. 

Motion 60-: 9) Håkan Nilsson

Veteran Modernare: 6) Christian Petersson, 10) Rasmus Sandsborg

Veteran Äldre: 6) Rickard Sundström

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt