Annons:

BENGTSSON EFTER BRAGDEN:

Filip Bengtsson svarade för klockren insats när han vann Gotland Grand National som debutant. Foto: Privat

BENGTSSON EFTER BRAGDEN: "EN AV DE STÖRSTA SEGRARNA I MIN KARRIÄR"

Filip Bengtsson har aldrig tidigare kört Gotland Grand National. Motocross-specialisten gjorde en fenomenal debut och vann världens största endurotävling.
– Det är en av de största segrarna i min karriär, säger han i en intervju med Dagens Vimmerby.

Annons:

Filip Bengtsson är femfaldig SM-guldvinnare i motocross och har bara kört endurotävlingar den senaste tiden. 

I dag debuterade han i världens största endurolopp, Gotland Grand National, och Vimmerby MS-föraren formligen flög fram och imponerade från start till mål. Han kammade hem segern med 37 sekunders marginal ner till tvåan Eero Remes, som fick upp farten på sista varvet och minskade avståndet ganska rejält efter att ha varit dryga minuten efter vid varvning. Det var en mycket glad, stolt och slutkörd Filip Bengtsson som Dagens Vimmerby pratade med efter den historiska segern. 

– Det känns så otroligt jäkla bra men jag är trött. Jag har ont överallt, mest i ryggen. Jag körde omkull på femte varvet och gasrullen gick sönder men det löste vi på servicen på det varvet. Jag hade dock ingen vätska på de sista varven, säger Filip Bengtsson och fortsätter:

– Jag var helt slut på sista varvet. Eero kom starkt på slutet men jag tycker ändå att jag hade bra koll på honom. Han var aldrig farligt nära. Det var ganska tryggt, säger Bengtsson.

Bengtsson står alltså som segrare i den klassiska endurotävlingen som debutant.

– Det är stort. Det är en av de största segrarna för min del. Det var en person som sa att det bara är två förare som har vunnit GGN på första försöket. Det är sjukt häftigt.

"Koll på alla bitar"

Direkt efter målgången utbröt ett stort firande och Bengtssons glädje gick inte ta miste på. Han knöt näven, skrek ut sin glädje och hyllades av både nära och kära och konkurrenterna.

– På ett vis är jag förvånad men å andra sidan har jag hela tiden känt mig förberedd och visste att jag hade god form. Jag har bra hoj, bra servicepersonal och koll på alla bitar. Det är mycket som kan hända när man kör så länge men jag hade flyt och körde smart.

Tycker du att du la upp loppet på rätt sätt?

– Jag tycker att jag hade koll på loppet hela vägen fram till att jag ramlade på varv fem. Det var halt på vissa ställen men jag hade bra fäste, säger han och lägger till:

– Jag kom ut som tolva i starten, kom upp som femma ganska snabbt och när jag kom ikapp täten så visste jag inte om jag skulle lägga mig efter eller dra direkt. Det fick bära eller brista, jag gjorde en attack direkt och fick en bra lucka. Det höll hela vägen. 

Åker hem på måndag

Bengtsson åker hem till Vimmerby på måndag morgon och får tid på sig för att återhämta sig efter kraftmätningen. 

– Det är skönt att ta det lugnt och slippa stressen i morgon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt