Lokala framgångar uppför Falerumsbacken

Morgan Olsson från Vimmerby MS vann sin klass efter tre stabila åk uppför Falerumsbacken. Foto: Johan Allvin, Historic Rally Photos

Flera lokala förare gjorde bra ifrån sig när Åtvidabergs MK arrangerade en tävling för rally- och folkraceförare uppför Falerumsbacken förra helgen.

Lördagen bestod av rallytävling med nästan 100 startande ekipage och till söndagens sprinttävling i folkrace kom runt 85 ekipage till start.

När det gäller rallytävlingen var det flera förare som kom högt upp i resultatlistan. Tjust MK-föraren Andreas Wilke kom tvåa i klassen ”A-förare 2 WD”, klubbkompisen Lennart Gerths etta i klassen ”B-förare 2 WD” och Benny Johansson trea i klassen ”C-förare 2 WD”.

Jonas Berneros från Silverdalens MSK slutade etta i klassen ”C-förare grupp E”, det vill säga en otrimmad klass.

Morgan Olsson vann sin klass

Tjust MK-föraren Ove Jonsson slutade på 13:e plats i Appendix K-klassen för årsmodeller fram till 1975.
I den andra Appendix K-klassen för bilar mellan 1976 och 1990 fick Vimmerby MS-föraren Morgan Olsson kliva högst upp på pallen. Han svarade för en solid insats över tre heat och var lite mer än två sekunder snabbare än tvåan Janne Blom från Finspångs MS. I samma klass kom Leif Sörensson från Tjust MK på tionde plats.

Om man tittar på hur det gick under söndagens folkrace-tävlingar fanns det några lokala förare som nådde framgångar.

Ola Eriksson, Tjust MK, tog tvåa i veteranklassen och Björn Berneros, Silverdalens MSK, sjua i samma klass.

Vimmerby MS-föraren Thomas Karlsson slutade tvåa i seniorklassen bakhjulsdrift. Jonas Berneros, Silverdalen, kom fyra i seniorklassen framhjulsdrift medan Tjustförarna Marcus Eriksson och Christian Larsson kom på 14:e respektive 19:e plats.