Annons:

Drömstart för VIRF i division två – vann direkt

Vimmerbyortens Ryttarförening gjorde bra ifrån sig när division två-ridningen inleddes i helgen. Foto: VIRF

Drömstart för VIRF i division två – vann direkt

Vimmerbyortens Ryttarförening fick bästa tänkbara öppning på division två. Dressyrlaget vann den första deltävlingen i Västervik i helgen.
– En kalasstart, konstaterar ledaren Jenny Ambrosiani.

Annons:

Laget bestod av Klara Ambrosiani, Valentina Karlsson, Nikki Mattsson och Tina Jonsson – och man var överlägsna motståndet. Nikki var bäst av alla, Klara kom tvåa och Tina fyra. Valentina nådde ingen placering, men red på en häst som hon i stort sett aldrig ridit på innan.

– Även om vi hade tagit bort vårt bästa resultat så hade vi vunnit ändå och alla red jättebra. Det är skönt med en så bra start, säger Jenny Ambrosiani.

Klara vann individuellt

Första deltävlingen var i klassen B:1 och ytterligare två deltävlingar ska genomföras innan slutsegraren koras. Avslutningen rids hemma på Ryttargården i Vimmerby.

Efter tävlingen red Klara Ambrosiani och Nikki Mattsson även i den svårare klassen A:3 – och det gick lika bra det. Däremot var det ombytta roller. Den här gången vann tolvåriga Klara klassen medan Nikki kom tvåa.

– Det var över förväntan. Det är härligt att se att Klara kan rida på stora hästar och tävla med de som hållit på i många år, säger Ambrosiani.

VIRF deltog även i Lätt B:1 för ponnyhästar som avgjordes under lördagen. Där blev det en fjärdeplats. Laget bestod av Sara Samuelsson (inlånad från Kinda Ridklubb), Alicia Johansson, Klara Ambrosiani och Linnea Brose.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt