Annons:

Ryttarförening i Vimmerby riskerar vite på 27 000 kronor

Ryttargården. Foto: Matilda Strömdahl

Ryttarförening i Vimmerby riskerar vite på 27 000 kronor

Vimmerbyortens Ryttarförening hotas av vite på sammanlagt 27 000 kronor. I ett inspektionsmeddelande till föreningen skriver Arbetsmiljöverket att bristerna måste rättas till senast den 31 januari nästa år.

Annons:

Den stora delen i det hela är att utreda risker för ohälsa och skador på Ryttargården i Vimmerby och att ha en tillhörande dokumentation till detta. Man ska sedan beskriva vilka risker man hittat och hur man arbetar för att motverka dessa samt vem som ansvarar för vad i arbetet.

En av de punkter som lyfts fram är att föreningen måste se till att det går att öppna samtliga hästboxar inifrån. Detta för att skötare inte ska kunna bli inlåsta i boxarna.

Ett påpekande från Arbetsmiljöverket handlar också om vikten av att arbeta mot alla former av kränkande särbehandling.

I april i år gjordes en första inspektion och i augusti var bristerna ännu inte åtgärdade. Är det inte åtgärdat till den 31 januari 2018 hotas ryttarföreningen av ett vite på 25 000 kronor. Man hotas också av ett vite på 2 000 kronor om ett eventuellt överlämnande av verksamheten till annan huvudman inte skulle rapporteras till Arbetsmiljöverket.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt