Annons:

Josefina till final i Falsterbo Horse Show

Josefina Gunnarsson är framme i final i Falsterbo Horse Show. Foto: Privat

Josefina till final i Falsterbo Horse Show

Josefina Gunnarsson från Vimmerby Hopphästklubb är framme i final i Falsterbo Horse Show. – När vi har tagit oss så här långt finns det bara en sak och det är att vinna, säger Josefina Gunnarsson.

Annons:

Falsterbo Horse Show är Sveriges största tävling för unghästar. Josefina Gunnarsson är på plats med tre hästar; femåringarna Donathello Dee och Ninja Dee samt fyraåriga FemmeFetale MÅ.

Hittills har Josefina Gunnarsson kvalat med de två förstnämnda. Och det har gått bra. Under den första kvaldagen hoppade både Donathello Dee och Ninja Dee felfritt. Under den andra kvaldagen blev det en ny felfri ritt av Donathello Dee och därmed är ekipaget klart för final. Någon final blir det däremot inte för Ninja Dee.

– Jag tycker att det har gått bra, helt enligt planen. Det känns absolut okej, även om det hade varit bättre med två hästar i final än en, säger Josefina Gunnarsson.

Hur gick tankarna inför Falsterbo Horse Show?

– Mitt mål är alltid att vinna. Hästarna var väl förberedda och allt kändes fint. Det viktigaste är ändå att komma härifrån med bra rundor och erfarenhet och givetvis att ha roligt på vägen.

”Chans att vinna”

Från början var 150 ekipage med i klassen och på fredag väntar finalridning för Josefina Gunnarsson. 24 ekipage är nu kvar i klassen. Och Gunnarsson siktar högt.

– Det är klart att vi har chans att vinna. Har vi tagit oss så här långt finns inget annat.

På fredag tävlar Josefina Gunnarsson också med FemmeFetale MÅ.

– Det är en bedömningsklass, en fyraåring får inte gå mot klockan. Det domarna tittar på är teknik, förmåga och ett allmänt intryck, säger Josefina Gunnarsson.

Ingen lycka för Fransson

Även Vimmerbytjejen Sandra Fransson har tävlat i Falsterbo under veckan. I klassen för femåringar tävlade Fransson med Cantoto. Ekipaget noterades för några nedslag och tog sig inte till final.

Sandra Fransson hade större förhoppningar med sexåriga Ayela, men inte heller där blev det någon finalplats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt