Annons:

Västervik saknar flera nyckelförare i svår bortamatch

Västervik måste köra riders replacement för Fredrik Lindgren borta mot Rospiggarna i morgon. Foto: Stefan Härnström

Västervik saknar flera nyckelförare i svår bortamatch

Västervik åker till Hallstavik för returmötet borta mot Rospiggarna i morgon. Men utan både Pawel Przedpelski, Vadim Tarasenko och Fredrik Lindgren.

– Det blir jättetufft. Pawel Przedpelski körde på smärtstillande i helgen och behöver vila. Fredrik Lindgren har en skada så han vilar också. Vi måste köra rider för Fredrik, säger Västerviks sportchef och lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Vadim Tarasenko fick wild card till lördagens GP-tävling hemma i Togliatti och är där. Artem Laguta är också redan på plats, något som varit känt i över en vecka. Två tunga förare som Västervik hade behövt tillgängliga till i morgon.

Västervik vann på hemmaovalen mot Rospiggarna med 50–40.

– Vi ska självklart köra för att få något med oss hem från Hallstavik. Målet är både seger och bonuspoängen. Jag tycker att våra unga förare har kommit igång och hoppas de kan ta några poäng här och där, säger Morgan Andersson.

Därför saknas Fredrik Lindgren

En match som Västervik måste vinna för att behålla andraplatsen och fortsätta sätta press på serieledarna Smederna.

Serietrean Dackarna kör borta mot jumbon Piraterna i morgon och tar med stor sannolikhet alla tre poängen och det är just tre poäng som Västervik ligger före Målillalaget och på exakt samma ”målskillnad”. Men… Västervik har en match mindre körd.

När det gäller Pawel så kan vi notera att han blev far till en flicka i tisdags. Månne att det var det som fick honom att vinna GP Challenge i lördags och säkra an plats i nästa års GP-serie. På söndagens seriekörning gick det inte lika bra, det gjorde det heller inte för Fredrik Lindgren.

– Att Pawel inte skulle kunna köra begrepp jag ganska tidigt och att Fredrik är tvungen att vila tog vi beslut om i söndags, säger Morgan Andersson.

Alla kan köra rider för Lindgren, vilket i sig är en fördel, men att köra rider borta mot Rospiggarna blir extra tufft.

Rospiggarna: 1. Patryk Dudek 2. Timo Lahti 3. Kai Huckenbeck 4. Kim Nilsson 5. Adrian Miedzinski 6. Daniel Henderson 7. Erik Gheorghe. 

Västervik Speedway: 1. Jaimon Lidsey 2. Fredrik Lindgren (RR) 3. Mads Hansen 4. Bartosz Smektala 5. Viktor Kulakov 6. Noel Wahlqvist 7. Anton Karlsson.

Fakta

Veckans matcher:

Tisdag: Piraterna – Dackarna, Rospiggarna – Västervik, Vetlanda – Smederna, Lejonen – Masarna.

Torsdag: Indianerna – Vetlanda

Lördag: GP-deltävling i Togliatti, Ryssland.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt