Annons:

Gjorde comeback i höstas – nu väntar SM-final:

Comebackande Ricky Kling körde in tre poäng när Dackarna tog sig till final. Foto: Ossian Mathiasson

Gjorde comeback i höstas – nu väntar SM-final: "Får inte tänka så mycket på det"

Ricky Kling har gjort comeback på speedwayovalen efter fyra års uppehåll. Nu ska han köra SM-final med Dackarna. 
– Jag får inte tänka så mycket på det utan tänka på det vi ska göra, säger Ricky Kling. 

Annons:

För en och en halv månad sedan gick Dackarna ut med nyheten att Ricky Kling, som valde att lägga släpskon på hyllan efter säsongen 2017, var klar för en sensationell comeback i Målillaklubben för att konkurrera om reservplatsen. 

Den 34-årige veteranen har verkligen tagit chansen och imponerat under comebacken. Nu ska han köra SM-final med moderklubben efter att ha slagit ut länsrivalen Västervik på ett mycket imponerande sätt. Det blev seger med 49–41, totalt 96–84, i andra semifinalfighten. 

– Jag får tänka på vad vi ska göra i finalen och fokusera på uppgiften och inte kolla så mycket på helheten i det här läget. Jag ska gå ut i varje heat, försöka vinna varje start och få med mig poäng i varje heat. Tar jag inga poäng så vill jag att åkningen ska funka så jag känner att jag har en möjlighet att ta poäng i nästa heat, säger Ricky Kling. 

"Går ungefär efter förväntningarna"

Han vill beskriva sin egen speedwaycomeback som rätt okej. Han körde ihop tre i kvällens andra semifinal, bland annat en tvåpoängare i heat tre då han kom i mål före lagkamraten Jason Doyle och Västerviks Noel Wahlqvist. 

– Några heat är riktigt bra, medan några är sämre där jag hamnar lite mittemellan. Jag kan vara lite för försiktig med inställningarna som gör att jag tappar fart. Jag har kravet på mig att jag ska ta poäng i varje heat. Jag ska inte vara med och tävla om jag skulle tycka att jag inte kan vara med och ta poängen. Det går ungefär efter förväntningarna, några heat sämre och några heat bättre. 

Dackarna är nu framme i en ny SM-final och Ricky Kling är laddad. 

– Det är skitfränt. Det har varit många finaler för Dackarna nu. När vi väl är i final ska vi givetvis göra någonting bra av det. 

Hur ser du på era chanser till att ta guldet?

– Alla tävlingar i ett slutspel är 50/50-läge och mycket handlar om dagsform, så klyschigt är det. Vi har en uppgift som jag är en del av och som vi ska försöka klara. Jag får summera därefter om det blir godkänt eller inte.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt