Annons:

Talangen Noel Wahlqvist kör vidare i Västervik speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Här är nästa påskrift för Västervik Speedway

Anton Karlsson var först ut. Noel Wahlqvist blir nummer två. Den unge talangen förlänger med Västervik.

Annons:

Trots att Noel Wahlqvist endast är 17 år gammal har han redan kört två säsonger i Bauhausligan. Säsongen 2022 blir det körning för Västervik och Vargarna i Allsvenskan för Wahlqvist. 

– Att fortsätta samarbetet med Noel har varit högt upp på agendan då han är en av Sveriges mest lovande juniorer. Hela teamet jobbar på ett professionellt sätt för att Noel ska ta steg i positiv riktning och han har under året visat att han kan utmana förarna i Bauhausligan.Han kommer vara en viktig del i vårat lagbygge då vi behöver förare med låga snitt på reservplatserna när vi mönstrar vissa laguppställningar, samtidigt såklart mycket roligt att han kommer från de egna leden, säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Noel Wahlqvist får ett ingångssnitt på 0,500. 

– Det känns mycket bra att ha skrivit på för Västervik Speedway ännu en säsong. Jag trivs mycket bra i föreningen, valet att förlänga var mycket enkelt och givetvis vill jag köra på hemmabanan i Västervik. Säsongen 2021 gick både upp och ner för min del men i helhet så tog jag steg framåt i rätt riktning. Till 2022 ska jag jobba ännu hårdare med träning både på och utanför banan för att vara väl förberedd inför säsongen. Väl där siktar jag på att ta ytterligare steg i min utveckling för att kunna bidra mer till laget. Jag hoppas vi kommer få ihop ett bra gäng som kan utmana om guldet nästa år, säger Wahlqvist.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt