Annons:

JUST NU: FÖRSTA PUSSELBITEN I DACKARNAS TRUPP KLAR

Dackarna och Filip Hjelmland har kommit överens om ett 1+1-årskontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: FÖRSTA PUSSELBITEN I DACKARNAS TRUPP KLAR

Dackarna har lagt den första pusselbiten i lagbygget till nästa säsong. 24-årige Filip Hjelmland förlänger då han har skrivit på ett 1+1-årskontrakt. 

"För mig handlar det om att hitta tryggheten och jag vet att Dackarna vill satsa på mig", säger Filip Hjelmland.

Annons:

Det var i pausen av Dackarnas semifinalfight mot Lejonen som speakern Johan Johansson informerade om att sommarvärvningen FIlip Hjelmland fortsätter i Dackarna. 

Mariannelundssonen skrev under sommaren på ett kontrakt med moderklubben Dackarna. Sedan dess har han kört fyra matcher med ett snitt på 0,867. Reglementet gör att Filip Hjelmland går in i säsongen 2023 med snittet 0,500 och tanken är att han ska få en större roll i Dackarna nästa säsong.

"Filip har inte fått åka så mycket i år. Det handlar inte om att han har åkt dåligt utan han har haft sitt snitt lite emot sig och han var inte med i vårt lagbygge från start. Nästa säsong blir det något helt annat där han är tänkt för en plats i startsjuan. Filip kommer att bli viktig för oss. Det är också jättekul och bra för klubben med en förare med lokal anknytning", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Tillbaka till grunderna

Filip Hjelmland är tillfreds med att redan nu ha ett kontrakt i Bauhaus-Ligan på plats.

"Det känns absolut jättekul att vi kommit tillbaka till moderklubben. Jag ser fram emot nästa säsong och jag kommer att ladda på för fullt. För mig handlar det om att hitta tryggheten och jag vet att Dackarna vill satsa på mig. Det i sin tur bygger självförtroende och en bra grund för att kunna utvecklas vidare", säger Filip Hjelmland. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt