Annons:

Efter JSM-missen: Kling var SM-finalens stora utropstecken

Joel Kling imponerade stort i SM-finalen. Foto: Simon Henriksson

Efter JSM-missen: Kling var SM-finalens stora utropstecken

Dackarnas junior Joel Kling imponerade stort i kvällens SM-final i Avesta. Med en femteplats blev han finalens stora utropstecken.
– Det här var inte vad jag hade räknat med när jag ställde in cyklarna i depån i dag, säger Joel Kling till Dagens Vimmerby.

Annons:

Det stora målet med SM-helgen för Joel Klings del var förstås JSM-finalen, som kördes på fredagskvällen. Där tog Kling 13 poäng i grundomgången, men missade i finalen och slutade fyra.

– Då var jag inte så glad. Det var andra gången som jag missade i finalheatet i en JSM-final, säger Joel Kling.

Fick upp humöret

I dagens SM-final var det nog ingen som trodde att Joel Kling skulle tillhöra toppskiktet. Själv kände han sig inte heller särskilt positiv på förhand.

– Efter det som hände i JSM-finalen så hade jag dålig inställning när jag kom till SM-finalen i dag. Men redan efter det första heatet fick jag upp leendet, skrattar Joel Kling.

Dackejunioren inledde nämligen tävlingen med en heatseger efter att ha besegrat Ludvig Lindgren, Linus Eklöf och Victor Palovaara. Kling nollade sedan i sitt andra heat och följde upp med två tredjeplatser. I sitt sista heat i grundomgången slutade han tvåa efter att ha besegrat Timo Lahti och Andreas Jonsson.

Gav Nilsson en match

Klings sju poäng räckte till just en sjundeplats i grundomgången. Det gav honom sista platsen in i sista chansen-heatet, där bara vinnaren avancerade till finalheatet mot Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Linus Sundström. Kim Nilsson vann heatet med Joel Kling som tvåa. Än en gång besegrade han Jonsson och Lahti och slutade därmed femma i SM.

– Fy fan så gött det känns. Det här var lite roligare än i går, säger Joel Kling när vi når honom strax efter tävlingens slut.

Berätta om sista chansen-heatet?

– Jag startade på bana fyra och det enda jag kunde göra var att få till en bra start och gå på yttern. Det var precis vad jag gjorde och sen vände jag till och gick på insidan. Men det var svårt att ta Kim, han är duktig, säger Joel Kling.

Antonio Lindbäck blev svensk mästare efter att ha vunnit finalen före Fredrik Lindgren och Kim Nilsson.

Fakta

Så placerade sig förarna i SM-finalen:

1. Antonio Lindbäck
2. Fredrik Lindgren
3. Kim Nilsson
4. Linus Sundström
5. Joel Kling
6. Andreas Jonsson
7. Timo Lahti
8. Thomas H Jonasson
9. Ludvig Lindgren
10. Pontus Aspgren
11. Mathias Thörnblom
12. Jacob Thorssell
13. Freddie Eriksson
14. Victor Palovaara
15. Magnus Karlsson
16. Linus Eklöf
17. Joel Andersson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt