Annons:

KLART: GP-biljett i potten för SM-vinnaren i Målilla i sommar

Fredrik Lindgren är en av två svenskar som har en permanent plats i årets GP-serie. Nu står det klart att även en tredje, vinnaren av individuella SM, gör sällskap i Målillas GP-deltävling. Foto: Arkivbild

KLART: GP-biljett i potten för SM-vinnaren i Målilla i sommar

Den 27 juni ska en svensk mästare i speedway koras på Skrotfrag Arena i Målilla. Nu står det klart att vinnaren av SM-finalen också belönas med en plats i Målillas GP-tävling drygt två veckor senare.
– Chansen att vinna ett wildcard till GP-tävlingen höjer insatserna, säger Peter Samuelsson i Målillas organisation.

Annons:

Den 27 juni avgörs det vem som tar hem titeln svensk mästare 2023. Men det är inte bara guldmedaljen som blir belöningen till vinnaren. Plats nummer 16 i Sveriges FIM Speedway GP i Målilla ligger också i prispotten. Den nyheten levererade Discovery Sports på tisdagen.

– Vi har en väldigt speciell tävlingssommar framför oss i Målilla. Självklart kommer målet under SM-kvällen att vara att bli svensk mästare, men chansen att tävla om ett wildcard till FIM Swedish Speedway GP höjer bara insatserna. Kampen om tävlingsväst nummer 16 kommer att bli hård och det ska bli fascinerande att se vilka som följer med Fredrik (Lindgren) och Kim (Nilsson) till Målilla den 15 juli, säger Målilla Motorklubbs Peter Samulesson i ett pressmeddelande.

"Gyllene tillfälle"

SVEMO:s Målilla-bekanting Mikael Karlsson är glad över att de styrande inom Speedway Grand Prix accepterade att årets SM-vinnare också får ett wildcard till Målillas GP-tävling.

– Det här är ett gyllene tillfälle för en förare att skriva sitt namn i historieböckerna som svensk mästare och sedan visa hur han står sig mot de bästa speedwayåkarna i världen, säger han

Sverige har redan två permanenta förare i startlistan för Grand Prix-serien, Fredrik Lindgren och Kim Nilsson. Om någon av dessa skulle stå som vinnare i SM-finalen så går wildcardet till den bäst placerade föraren som inte redan har en plats i SGP.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt