Annons:

DACKARNA VANN EFTER SANSLÖST DRAMA – FEMETTA I SISTA HEATET

Daniel Bewley och Maciej Jankowski förde Dackarna till seger med 46–44 mot Smederna. En femetta i 15:e heatet avgjorde matchen på Skrotfrag Arena. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA VANN EFTER SANSLÖST DRAMA – FEMETTA I SISTA HEATET

En på förhand jämn match blev precis så jämn som många hade förutspått. Dackarna var i underläge med 41–43 inför sista heatet. Då levererade GP-stjärnorna Daniel Bewley och Maciej Janowski en femetta och Dackarna vann med minsta möjliga marginal, 46–44. 

Annons:

Dackarna fick en kalasstart på matchen med en femetta signerad Maciej Janowski och Ludvig Lindgren i första heatet.

Smederna revanscherade sig och utjämnade till likaläge 12–12 genom fyrtvåor i heat två och i heat fyra. Talangen Philip Hellström-Bängs vann heat två, Jaimon Lidsey heat tre och Maksym Drabik heat fyra. 

Även efter första sladdpausen fortsatte Smederna att rada upp heatsegrar. Kacper Woryna vann heat fem och Robert Lambert heat sex medan Dackarna tog hand om de sista poängplatserna och såg till att det var oavgjort, 18–18, efter sex heat.  

Jämna heat

Smedernas imponerande heatsegersvit bröts i sjunde heatet då Maciej Janowski visade klass och vann utan släpsko i tre varv. Ludvig Lindgren hamnade på efterkälken och Smederna höll kvar vid ett likaläge, 21–21. 

När det behövdes som mest bröt Dackarna dödläget med en femetta i åttonde heatet. Rasmus Jensen och Daniel Bewley kom iväg snabbt från start och gav inte Maksym Drabik och Philip Hellström-Bängs en chans. 

Dackarnas försprång minskade från fyra till två poäng i heat nio. Smederna hade en femetta i ett varv innan Andzejs Lebedevs gick emellan och satte stopp för gästernas utjämningsförsök. 

Sista heatet före paus och första heatet efter paus slutade oavgjort och Dackarna höll kvar vid sin tvåpoängsledning. 

Avgörande i sista heatet

När Dackarna skulle försöka rycka ifrån gick Smederna upp i ledning för första gången. Kacper Woryna och Robert Lambert ordnade en femetta i heat tolv och Eskilstunalaget ledde med 35–37.

Repliken lät inte vänta på sig då Andzejs Lebedevs och Maciej Janowski slog tillbaka med en femetta i det efterföljande 13:e heatet. Dackarna var tillbaka i sin tvåpoängsledning, 40–38, inför de två avslutande nomineringsheaten. 
Smederna bet ifrån ytterligare en gång och Dackarna låg under med 41–43 inför sista heatet. 

Då visade GP-stjärnorna Daniel Bewley och Maciej Janowski prov på imponerande paråkning och bärgade en femetta, vilket resulterade i att Dackarna vann matchen med 46–44. 

Dackarna har tre raka segrar och returmatchen mot Smederna körs i Eskilstuna om en vecka. 

3 007 personer såg matchen på ett soldränkt Skrotfrag Arena. 

Fakta

Förarpoäng, Dackarna: 

Maciej Janowski 12 (5)

Daniel Bewley 10 (5)

Andzejs Lebedevs 9 (5)

Rasmus Jensen 7 (5)

Filip Hjelmland 5 (4)

Ludvig Lindgren 3 (3)

Avon van Dyck 0 (2)

Förarpoäng, Smederna: 

Robert Lambert 10 (5)

Jaimon Lidsey 9 (5)

Maksym Drabik 9 (5)

Kacper Woryna 8 (5)

Philip Hellström-Bängs 5 (4)

Michael Jepsen Jensen 2 (3)

Joel Andersson 1 (3)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt