Annons:

Lindgren har chans på guld – efter galen kväll

Fredrik Lindgren har chans på titeln efter att Bartosz Zmarzlik blivit diskad inför GP-tävlingen. Foto: Bildbyrån

Lindgren har chans på guld – efter galen kväll

Att Bartosz Zmarzlik ska vinna VM-guld har känts rätt givet. Men så blev han plötsligt diskad inför tävlingen i Vojens – och nu har Fredrik Lindgren guldläge efter dramatiken.

Annons:

Det blev en konstig GP-dag i danska Vojens under lördagskvällen. Polske världsstjärnan Bartosz Zmarzlik har stormat mot titeln, men hans jakt fick sig en ordentlig törn nu. 

Zmarzlik körde nämligen tidskvalet med fel ställ på sig och juryn var stenhård. Världsstjärnan blev diskvalificerad efter händelsen och kom aldrig till start. 

Svenske stjärnan Fredrik Lindgren var en av många förare som ville låta honom köra ändå.

– Det blev en väldigt konstig kväll när Bartosz inte fick köra. Jag var med honom i juryrummet och försökte påverka, men reglerna var som de var. Väldigt konstig start på kvällen, säger Fredrik Lindgren till Discovery.

Har guldläge

Västerviks stjärna imponerade när det väl var dags för speedway. Lindgren slutade tvåa i GP-tävlingen bakom Dackarnas pinfärske nyförvärv Leon Madsen, som visar strålande form inför SM-finalen nästa vecka. Jack Holder blev trea. 

Den svenske speedwayföraren är nu bara sex poäng bakom Zmarzlik och har plötsligt guldläge och möjlighet att bli världsmästare. 

– Nu har jag en möjlig chans på titeln helt enkelt, säger Lindgren.

Dackarnas Dan Bewley blev femma, Västerviks Mads Hansen sjua och dackeföraren Rasmus Jensen elva. Andzejs Lebedevs hade en tung kväll och slutade på plats 15. Svenske Kim Nilsson blev tia.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt