Annons:

Storstjärnan efter förlusten:

Fredrik Lindgren var inte allt för nedstämd efter rond ett i finalmatchen mot Dackarna. Foto: Micael Rundberg

Storstjärnan efter förlusten: "Verkligen inte gett upp"

GP-stjärnan Fredrik Lindgren var den ende som inte fick köra ridersheat för Tai Woffinden. Svensken fick ändå ihop tolv poäng på fem heat när hans Västervik föll i den första semifinalen.
– Vi har verkligen inte gett upp, bedyrar han.

Annons:

Det är fördel Dackarna när halva finalen är avgjord. Målillaklubben vann med 47-43 i Västervik och bröt hemmalagets mäktiga segersvit på 22 raka vinster på Hejla Arena.

– Det var en väldigt tät match. Dackarna har ett bra lag, det märks verkligen. Det är täta heat hela tiden och man får inget andrum alls. Det är så det ska vara i en final, konstaterar Fredrik Lindgren.

GP-stjärnan var den ende hemmaföraren som inte fick ta något av skadade Tai Woffindens heat. Men faktum är att Västervik Speedway fick bra utdelning på ridersheaten. Nio av tolv möjliga poäng tog man när någon ersatte Tai Woffinden. 

– Det är svårt att ha en kille som Tai borta. Det är inte bara hans poäng det handlar om. Han ger så mycket lugn till de andra grabbarna. Så att inte ha med honom påverkar så mycket mer än bara poängen. 

"Inte gett upp"

Lindgren själv tog tolv poäng på fem heat men "bara" två heatsegrar. Fyrapoängsunderläget inför returen i Målilla är dock inget han verkar allt för orolig över.

– Vi har inte gett upp. Jag förväntar mig att vi ger dem en kamp i Målilla. 

Vad är det som avgör till Dackarnas fördel i den här matchen?

– Det är små marginaler hela vägen. Jag minns inte alla heat nu direkt efteråt, men det är någon fyrtvåa de får med sig som vi inte får. 

Hur ska ni vända det här?

– Det gäller att alla är redo för kamp och att vi är fokuserade. Första fyra och sju heaten blir viktiga. Det gäller att sätta press på dem tidigt för att få dem i gungning mentalt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt