Annons:

Hjelmland i händelsernas centrum:

Filip Hjelmland gjorde en stark insats för Dackarna i den första finalmatchen.

Hjelmland i händelsernas centrum: "Var frustrerad"

Han både pressade GP-stjärnan Fredrik Lindgren över mållinjen och blev utbuad av hemmapubliken. Filip Hjelmland var i händelsernas centrum trots att det bara blev tre heat för honom.
– Man är het och vill framåt, säger Mariannelundsonen efter den första finalen.

Annons:

Reservkampen skulle bli viktig i finalen mellan Västervik och Dackarna trodde många inför. Det blev den också. Filip Hjelmland klev verkligen fram för Målillaklubben – trots att han fick en tuff start på tävlingen.

Han blev nämligen utesluten i sitt första heat för kvällen och buades ut av Västervikspubliken. Det var precis i ingången av sista kurvan som Anton Karlsson gick omkull. Då hade Gamlebysonen och Mariannelundsonen haft en tuff batalj hela heatet.

– Man är het och vill framåt i det läget. Det hade varit några incidenter under heatets gång och det var farlig körning på honom några gånger tycker jag. Sedan söker han den och jag ryker. Jag tycker att jag kommer snabbare än honom där och han söker den otroligt mycket. Det var frustrerande, men det var bara att ladda om, säger Filip Hjelmland.

Något han också gjorde utan att låta det som hänt röra honom i ryggen. I par med färske nyförvärvet Leon Madsen löste han nämligen en femetta i sitt nästa heat och i sitt tredje, vilket också blev hans sista framträdande för kvällen, pressade han GP-stjärnan Fredrik Lindgren hela vägen in på mållinjen. Fyra poäng på tre heat var – med uteslutningen inräknad – starka papper av reserven.

– Jag har känt mig väldigt snabb på slutet och hittade rätt under tävlingens gång. Den här banan är väldigt svår och hamnar man på "mellis" så är man sist. Att få bort nollorna var viktigt och det lyckades vi med i dag, säger han.

"Finns inget bättre läge"

Filip Hjelmland var glad över 47-43-segern, men är också medveten om att absolut ingenting är avgjort.

– Det här var underbart. Det är så här en final ska vara. Det var bra speedway och rolig racing. Det är jäkligt positivt att vi vinner och kul att vi knäcker Västervik som är otroligt starka hemma. Vi är det första laget som knäcker dem här hemma på väldigt länge. Det finns väl inget bättre läge än i en final. Att vi tar det i kväll visar hur starka vi är, säger han och fortsätter:

– Men vi är bara halvvägs och det kan bli en lång väg hemma också. Västervik är bra och lär komma hungriga. Ska vi ta det här måste vi vara lika hungriga på tisdag. Det är 0-0 när den matchen börjar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt