Annons:

Andersson om att få in Michelsen till guldmatchen:

Morgan Andersson kommenterar beslutet att få med sig Mikkel Michelsen i finalreturen. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson om att få in Michelsen till guldmatchen: "Inte lika sårbart"

Nu ska det avgöras. Ska guldet hamna i Målilla eller Västervik? Till returmötet på Skrotfrag Arena får Västervik in Mikkel Michelsen.
– Det blir mer stabilt och inte så sårbart om någon inte funkar, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

För knappt en vecka sedan avgjordes den första SM-finalen mellan Västervik speedway och Dackarna. Västervik körde då riders replacement för skadade Tai Woffinden.

Dackarna var strået vassare och vann publikfesten på Hejla Arena med fyra poäng. Men det är ett försprång som kan vara uppätet efter ett heat i Målilla i morgon. 

– Vi har räknat, sedan vi började slutspelet, att varje heat och varje varv är avgörande. Fyra pinnar är ett heat som du säger, men vi får inte jaga upp oss om vi inte kommer ut kanonbra heller. Det vore skönt att vara med bra till de första två sladdpauserna, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

En stor förändring för Västervik är att man inte kör riders i finalreturen. Danske stjärnan Mikkel Michelsen, som så sent som i helgen säkrade EM-guldet, kommer in i laget. 

– Det blir stabilare för oss, men vi har inte haft något alternativ tidigare. 

"Inte så sårbara"

Taf Woffinden, som skadade sig illa i GP-tävlingen i Cardiff, var faktiskt tillbaka till den andra finalmatchen i Polen på söndagskvällen. Men redan i sitt tredje heat var Woffinden inblandad i en ny otäck krasch. 

Fanns det någon diskussion om att Tai kunde köra mot Dackarna?

– Absolut inte. Han skulle inte ha kört i går heller. Det har inte varit på tapeten.

Vad får ni in med Mikkel Michelsen i laget?

– Vi blir inte så sårbara om någon inte funkar, speciellt i nomineringsheaten. Det är den största skillnaden. Sedan blir det viktigt att försöka komma ut starkt. De första sju heaten blir väldigt viktiga och att vi försöker ha häng på det där. Vi ska göra vårt yttersta och försöka jobba tillbaka det här. Att kunna komma med fullt lag känns lite mer stabilt.

Vill betala tillbaka till publiken

Efter publiksuccén i Västervik förväntar sig Morgan Andersson en häftig inramning även i Målilla.

– Det ska bli häftigt. Vi kommer ha ett starkt stöd tror jag, även om det blir många hemma också. Matchen sänds ju på storbildsskärm där. Förhoppningsvis kan vi rulla hemåt Västervik med ett leende på läpparna runt 22.30-tiden. 

Hur vore det att ta guld i Målilla?

– Det skulle vara döhäftigt. Speciellt för fans, sponsorer, klubben i helhet och Västervik som stad. Vi har jobbat hårt för det här och haft koll på vår ekonomi i flera år. Vi har valt att inte ha de dyraste lagen. Nu vore det kul att få betala tillbaka det publikstöd vi har haft. Det vore så jäkla roligt.

Vad behöver ni få stopp på när det gäller Dackarna?

– Dackarna har fem jättestarka förare. Hjelmland (Filip) är i bra form och vi får se upp för honom också. För oss är det viktigt att ta heatsegrar och få stopp på deras fem toppförare. För vår del är det kollektivet som ska vända det här. Vi slår lite ur underläge efter allt det här med Tai. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt