Annons:

Västervik speedway ska hyllas – oavsett utgång i finalen

Bilden är från den första finalen i Västervik. Foto: Micael Rundberg

Västervik speedway ska hyllas – oavsett utgång i finalen

Om en dryg halvtimme brakar SM-finalen mellan Dackarna och Västervik igång. Oavsett utgång kommer Västervik speedway hyllas på Stora Torget i Västervik vid lunchtid på onsdagen.

Annons:

Västervik speedways senaste guld i speedway är från 2005. En 18 år lång väntan för klubben som skulle kunna ta slut ikväll. Dessutom har man inte kört SM-final sedan 2007. 

Nu tänker Västerviks kommun och Västervik Framåt hylla klubben på Stora Torget under onsdagen – oavsett utgång. Förare och ledare från kommer vara på plats för att ta emot hyllningar och stöd från fansen.

– Det går inte nog att påpeka hur viktigt föreningsverksamhet är i allmänhet. Att vi också har en klubb som sätter Västerviks kommun på den nationella sportkartan och dessutom fungerar som ett föredöme för andra klubbar tycker vi är viktigt att se och uppmärksamma. Det här binder oss samman, säger Harald Hjalmarsson, kommunstyrelsens ordförande i Västerviks kommun, i ett pressmeddelande. 

Intervjuer med förare och ledare varvas med klipp från kvällens drabbning vid lunchtid på onsdagen under hyllningsceremonin.

– Varje år en resa i sig, men 2023 har klubben tagit stora kliv med hela sin organisation. Det finns många som har slitit. Det är roligt att det uppmärksammas och vi är ödmjukt stolta över det här hyllningsinitiativet, säger Niclas Wallander, ordförande i Västervik Speedway.

– Man ska ta varje tillfälle att fira, särskilt i dessa tider. Västervik Speedway är ett starkt varumärke för hela Västerviks kommun och vi hoppas att så många som möjligt samlas för att ge tillbaka till en klubb som ger oss så mycket gemenskap, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt.

Vi liverapporterar från finalen i Målilla på vår sajt hela kvällen. Häng med där!

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt