Annons:

VIDEO: Här drar Hjelmland igång publiken –

Filip Hjelmland var ordentligt segerrusig efter SM-guldet. Foto: Ossian Mathiasson

VIDEO: Här drar Hjelmland igång publiken – "Som ett barn"

Han fick äran att dra igång hemmapubliken med den klassiska SM-guldramsan. Glädjen i hans ögon efter guldet gick inte att ta miste på.
– Jag är som ett barn, säger Filip Hjelmland och ler.

Annons:

Mariannelundsonen Filip Hjelmland har älskat Dackarna sedan han var liten. 2007 var han själv på plats och såg Dackarna besegra Västervik i SM-finalen. 

– Det är bara glädje nu. Jag känner mig som ett barn igen. Jag minns vad jag kände när det blev guld mot Västervik den gången och jag stod här på läktaren. Jag följde speedwayen så hårt då och det var farfar som fick in mig på speedway. Att jag får stå här nu och har vunnit SM-guld med Dackarna. Det betyder allt för mig, säger Filip Hjelmland.

Strax efter att SM-guldet säkrats fick Hjelmland gå ut på banan och dra igång hela Skrotfrag Arena med SM-guldramsan.

– Det är så mycket känslor. Jag har så mycket kärlek för den här klubben. Det är här jag är uppvuxen och det här är jag har blivit en speedwayförare. Jag har inte ord för att beskriva vad jag känner. Jag hade mycket familj på plats och hade sagt till alla att gå man ur huse. Jag visste att vi skulle ta guld och de kom inte förgäves.

"Smakar otroligt bra"

Hjelmland gjorde en viktig insats i den första SM-finalen. I returmötet inledde han med en tvåpoängare, men fick sedan inte med sig några fler poäng från sina heat. 

– Jag gjorde ett bra förstaheat, men sedan kom jag lite på "mellis" i de andra två och då får man slita satan. Men det är andra som höjer sig då och det är det som har varit vår styrka hela säsongen. Jag är så jäkla glad att det gick vägen. Både guld i Allsvenskan och i Bauhausligan kunde jag bara drömma.

Hur smakar SM-guld i munnen?

– Det smakar otroligt bra. Vi har krigat hela säsongen och i slutspelet visar vi verkligen vilka vi är. Jag har så många guld på ungdomssidan här ute och nu får jag ta guld under min första hela säsong för Dackarna. Vi är ett lag och krigar tillsammans. Alla bidrar och gör man det inte med poäng så gör man det med energi. Det är det roligaste laget jag har kört i.

Hur ska du fira det här inatt?

– Den som lever får se. Nej, men självklart blir det fest med laget. Vi är värda det.

Ska du sova med guldmedaljen?

– Det kan du räkna med.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt