Annons:

Andersson efter silvret:

Morgan Andersson menar att Västervik förlorade finalen i Cardiff. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson efter silvret: "Förlorar det här i Cardiff"

Morgan Andersson och hans Västervik fick åka hem från SM-finalen med ett silver. Naturligtvis ytterst bittert.
– Vi förlorar inte den här finalen idag. Vi förlorar den i Cardiff, säger Morgan Andersson.

Annons:

Fyra poängs förlust i Västervik gav Västervik fortsatt fina chanser att ta SM-guld. Nog gjorde man returmötet i Målilla till en högst dramatisk tillställning också.

Dackarna säkrade SM-guldet först i det näst sista heatet och finalen levde verkligen hela vägen. Men vad hjälper det? Morgan Andersson kunde bara titta på när hemmaförarna och merparten av den månghövdade publiken på Skrotfrag Arena firade SM-guldet.

– Klart att det är surt. Vi drog en chansning när vi fyllde Jacob (Thorssell) innan nomineringsheaten. Det var vår chans för att få lite nerv i det, men det räckte inte hela vägen. Dackarna var starka, säger Morgan Andersson.

Han toppade in reserven två gånger. Första gången, i det sjunde heatet, hade Fredrik Lindgren och Jacob Thorssell en femetta i sin hand. Men svensken blev passerad av både Dan Bewley och Rasmus Jensen. Andra gången, i heat elva, blev det dock en femetta för Västervik och ännu mer spänning.

– Jacob gör det grymt bra. Det var jätteroligt för honom, konstaterar Morgan Andersson.

"Målgången är tokfel"

Han var besviken över flera grejer i matchen, inte minst domslutet i det åttonde heatet. Efter lång videogranskning dömde domaren att Rasmus Jensen var före Bartosz Smektala över mållinjen. 

– Målgången är tokfel. Smektala är före. Jag har fått bilder på det, men det är inte där vi förlorar matchen. Dackarna är bättre än oss över två matcher. Vi förlorar inte den här matchen ikväll. Vi förlorar den i Cardiff med Tais skada. Vi hade tänkt åka med Tai (Woffinden), Mikkel (Michelsen) och Fredrik (Lindgren). Nu hade vi bara en toppförare i Västervik och det ställde till det för oss. 

Varken Gleb Chugunov eller Mads Hansen nådde några höjder under finalens andra batalj. Chugunov stannade på noll poäng på två heat och Mads Hansen skrapade endast ihop en poäng på fyra heat.

– Det är bara att titta på deras topp fem-förare, så förstår man. Jag hoppades på mer av Mads i nomineringen, men vi bjuder ändå upp. Med en toppförare till i Västervik så hade vi nog haft ett annat resultat. Det är vad det är. 

Trots att det endast blev ett silver för Västervik var Morgan Andersson nöjd med säsongen.

– Vi har bäst racing i Sverige och mest publik i snitt. Vi får ha en positiv sammanfattning när vi summerar efter den här säsongen.

HÄR kan du läsa hur domaren Stefan Andersson Skill ser på kritiken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt