Annons:

Morgan Andersson och hans Västervik Speedway ställs inför tuffast möjliga uppgift i kväll då serieledande Lejonen väntar på bortaplan. Foto: Hans Lindqvist

"Seriens bästa lag" – så ska Västervik rå på suveränen i kväll

Det vankas toppmatch och Smålandsderby i Gislaved i kväll. Ettan Lejonen mot tvåan Västervik Speedway – ett riktigt kraftprov och prestigemöte.
– Vi ställs mot seriens bästa lag rent formmässigt, utan tvekan, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Båda lagen har inlett årets Bauhausliga starkt. Hittills har de mött samma fyra motståndare – Lejonen ståtar med idel segrar medan Västervik har tre vinster och en förlust.

– Förutom bortamatchen i Eskilstuna häromveckan (förlust med 53-37 mot Smederna), så tycker jag att vi har gjort det bra. Det som hände där har hänt många gånger förr när lag har kommit dit. Alla vet vad vi gjorde för fel och vi har rett ut det, säger Morgan Andersson.

"Seriens bästa lag"

Både Lejonen och Västervik kommer till kvällens match efter stora hemmasegrar senast, Västervik 62-28 mot Kumla Indianerna och Lejonen 63-27 mot Eskilstuna Smederna, och båda lagen mönstrar samma sju förare i kväll som man gjorde för en vecka sedan.

– Vi ställs mot seriens bästa lag rent formmässigt, utan tvekan. Alla deras sju förare har höjt snittet i år och laget har över 13 i löpande snitt. Det måste vara det högsta någonsin i Sverige. Vi måste göra det otroligt bra oför att kunna möta upp dem.

Vad är det som gör Lejonen så bra?

– Det är bara att titta på deras lag, där de ju har halva Lublin i kvällens sjua (suveränen som är obesegrad ännu efter åtta matcher i polska Ekstraliga). VM-ledaren Bartosz Zmarzlik är på en egen nivå just nu, Casper Henriksson är i sitt livs form, Kacper Woryna levererar som aldrig förr – ja jag kan fortsätta hur länge som helst. Man kan sitta på en upptaktsträff och tippa, men det är omöjligt att veta form och att väga in alla andra parametrar som finns i den här sporten. Lejonen är ruskigt starka nu, men det är ändå inte nu man ska vara som bäst utan vi får hoppas att det planar ut.

Hur ska ni störa dem i kväll?

– Det som talar för oss är att både Robert Lambert och Max Fricke trivs bra i Gislaved. Fricke tog 17 poäng på sex heat där i fjol och Lambert har kört för dem. Zmarzlik är ju vad det är, men jag hoppas att vi ska kunna röra runt lite bland deras övriga förare. Men för att kunna rå på deras topp fem och ha chans måste förare som Jacob Thorssell, Mads Hansen och Luke Becker ha en bra dag.

Fakta

Lejonen:

1) Oliver Berntzon

2) Bartosz Zmarzlik

3) Mateusz Cierniak

4) Dominik Kubera

5) Kacper Woryna

6) Sammy van Dyck

7) Casper Henriksson

 

Västervik Speedway:

1) Robert Lambert

2) Luke Becker

3) Jacob Thorssell

4) Mads Hansen

5) Max Fricke

6) Anton Karlsson

7) Bartosz Smektala

 

SMHI:s väderprognos för Gislaved i kväll:

12 grader, halvklart till mulet och risk för regn.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt